Oldal kiválasztása

Az irodalommá tett betegség

Szerző: | 2019-02-21.

Halál az irodalmi receptekre. Minden könyvnek új nyelvezetet kell felépítenie. Ha pedig az író életveszélybe kerül, nem kérdés, hogy betegségét könyvben kell megírnia. Szilasi László író, irodalomtörténész mondatai ezek, aki a Jókai Emlékházban volt vendég.

A Magyar Széppróza Napja alkalmából járt a Jókai Villában Szilasi László író, irodalomtörténész, akivel Ladányi István irodalomtörténész beszélgetett. Az apropót az Amíg másokkal voltunk című regénye adta, amelyből három arc néz ránk Babits Szegeden, Jókai a levert forradalom utáni bujdosás idején, és Bessenyei György Tiszabercelen, a magyar vidék pusztaságában.

A mélyreható irodalomtörténeti tudással rendelkező szerző azonban legújabb könyve, a Luther kutyái révén került a hazai irodalmi élet figyelmének központjába. Az agytumorral való küzdelmét, a betegség miatt váratlanul elvesztett tudatot, az elmúlástól való félelmet feldolgozni és megérteni igyekvő könyv jelenleg az egyik legizgalmasabb kortárs hazai szöveg. Erről is kérdezte az írót a Füred TV.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004