Oldal kiválasztása

Új, balatoni kerékpáros túrautak

Szerző: | 2019-02-22.

Tizenhárom szakmai szervezet írta alá azt az együttműködési megállapodást, amely 1,2 milliárdos uniós forrásból a Balaton kerékpáros turisztikai szolgáltatásainak fejlesztését biztosítja. A térség aktív kikapcsolódást ösztönző, bringás fejlesztései bő másfél év alatt valósulnak meg.

A megállapodás célja, hogy az érintett felek stratégiai és operatív szinten is együttműködnek a balatoni bringa túraútvonalak bővítésében. A fejlesztés nem érinti a meglévő Balatoni bringakörút nyomvonalát, viszont mintegy 600 kilométernyi új, kerékpározható túraútvonalat jelölnek ki a térségben, amely mentén szervizeket, pihenőhelyeket, információs táblákat helyeznek el. Balatonfüreden egy szolgáltató pontot is kialakítanak.

A térségben egyre népszerűbb a profi és az amatőr kerékpározás, amiben jelentős potenciál rejlik az országos turizmus szempontjából is – hangzott el Balatonfüreden, a Margaréta Hotelben rendezett sajtótájékoztatón.
Princzinger Péter a konzorciumot vezető Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke hangsúlyozta, az a cél, hogy a minőségi szolgáltatásokat kereső, fizetőképes turisták érkezzenek a régióba, ehhez azonban jó minőségű kerékpárutakra és hosszan nyitva tartó helyi szolgáltatókra, valamint közös gondolkodásra van szükség.

A balatoni turizmus élénkítésének egyik fontos eszköze, a főleg ősszel és tavasszal népszerű, kerékpáros turizmus. Szempont az is, hogy a turisztikai forgalmat a part menti településekről továbbirányítsák a parttól 25-30 kilométeres sávon belül lévő szolgáltatókhoz. Ezt a célt szolgálja a most bejelentett turisztikai fejlesztés.

[bs-white-space]

A Magyar Kerékpáros Szövetség, Balatonfüred-, Keszthely-, Balatonföldvár önkormányzata, a Balatoni Kör Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Magyar Tourinform Szövetség, a BAHART Zrt., a SEFAG Zrt., a Bakonyerdő Zrt., Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Magyar Közút Nonprofit Zrt., valamint a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége ültek asztalhoz, hogy aláírásukkal hitelesítsék az eddigi legnagyobb biciklis-turisztikai fejlesztési összefogást a balatoni régióban.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004