Új, balatoni kerékpáros túrautak

Tizenhárom szakmai szervezet írta alá azt az együttműködési megállapodást, amely 1,2 milliárdos uniós forrásból a Balaton kerékpáros turisztikai szolgáltatásainak fejlesztését biztosítja. A térség aktív kikapcsolódást ösztönző, bringás fejlesztései bő másfél év alatt valósulnak meg.

A megállapodás célja, hogy az érintett felek stratégiai és operatív szinten is együttműködnek a balatoni bringa túraútvonalak bővítésében. A fejlesztés nem érinti a meglévő Balatoni bringakörút nyomvonalát, viszont mintegy 600 kilométernyi új, kerékpározható túraútvonalat jelölnek ki a térségben, amely mentén szervizeket, pihenőhelyeket, információs táblákat helyeznek el. Balatonfüreden egy szolgáltató pontot is kialakítanak.

A térségben egyre népszerűbb a profi és az amatőr kerékpározás, amiben jelentős potenciál rejlik az országos turizmus szempontjából is – hangzott el Balatonfüreden, a Margaréta Hotelben rendezett sajtótájékoztatón.
Princzinger Péter a konzorciumot vezető Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke hangsúlyozta, az a cél, hogy a minőségi szolgáltatásokat kereső, fizetőképes turisták érkezzenek a régióba, ehhez azonban jó minőségű kerékpárutakra és hosszan nyitva tartó helyi szolgáltatókra, valamint közös gondolkodásra van szükség.

A balatoni turizmus élénkítésének egyik fontos eszköze, a főleg ősszel és tavasszal népszerű, kerékpáros turizmus. Szempont az is, hogy a turisztikai forgalmat a part menti településekről továbbirányítsák a parttól 25-30 kilométeres sávon belül lévő szolgáltatókhoz. Ezt a célt szolgálja a most bejelentett turisztikai fejlesztés.

A Magyar Kerékpáros Szövetség, Balatonfüred-, Keszthely-, Balatonföldvár önkormányzata, a Balatoni Kör Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Magyar Tourinform Szövetség, a BAHART Zrt., a SEFAG Zrt., a Bakonyerdő Zrt., Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Magyar Közút Nonprofit Zrt., valamint a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége ültek asztalhoz, hogy aláírásukkal hitelesítsék az eddigi legnagyobb biciklis-turisztikai fejlesztési összefogást a balatoni régióban.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.