A Sparhelt már két éve szerepel a toplistán, tavaly a Balaton északi partjának legjobb étterme volt. A havonta változó étlapján környékbeli alapanyagokból készült ételek sorakoznak. Az egész évben nyitva tartó étterem méltán a balatoniak kedvence. Kreatív, ízes magyar konyhája, a modern gasztronómiai felfogása teszi elsősorban figyelemreméltóvá – szól a jellemzés.
Tavaly még a zánkai Neked Főztem étterem került a TOP100-ba, addig idén már a balatonfüredi formációt találta erősebbnek a zsűri. A Neked Főztem megmutatta, hogyan lehet egy jó ötletből – mint a minőséget nyújtó strandbüfé – kitartással lépésenként komoly éttermet létrehozni. Közérthető konyhája, környékbeli és szezonális alapanyagai teszik még szerethetőbbé a vendéglátóhelyet.
Íme a vidéki éttermek toplistája:
1. Anyukám mondta (Encs) – 90 pont
2. Platán (Tata) – 89 pont
3. Kistücsök (Balatonszemes) – 88 pont
4. Tiszavirág (Szeged) – 85 pont
5. Sauska 48 (Villány) – 85 pont
6. Sparhelt Bistro (Balatonfüred) – 84 pont
7. Pajta (Őriszentpéter) – 84 pont
8. Macok (Eger) – 83 pont
9. Neked Főztem (Balatonfüred) – 82 pont
10. Révcsárda (Érsekcsanád) – 82 pont







füles
2025.11.28.
Mindennek megy fel az ára, ami egyrészt érthető, másrészt nem lehet követni mert a bérek meg ugyanott cammognak évek óta.…
Bővebben
antinikotinista
2025.11.07.
Jól hangzik ez a bagóstopp, de minden rendelet csak annyit ér, amennyit végrehajtanak belőle. Ki és hogyan fogja ezt ellenőrizni…
Bővebben
Legyen minél több bejárható partszakasz!
2025.11.06.
Igen, köszönjük! És az év minél hosszabb időszakában, annál jobb!
Bővebben