A Sparhelt már két éve szerepel a toplistán, tavaly a Balaton északi partjának legjobb étterme volt. A havonta változó étlapján környékbeli alapanyagokból készült ételek sorakoznak. Az egész évben nyitva tartó étterem méltán a balatoniak kedvence. Kreatív, ízes magyar konyhája, a modern gasztronómiai felfogása teszi elsősorban figyelemreméltóvá – szól a jellemzés.
Tavaly még a zánkai Neked Főztem étterem került a TOP100-ba, addig idén már a balatonfüredi formációt találta erősebbnek a zsűri. A Neked Főztem megmutatta, hogyan lehet egy jó ötletből – mint a minőséget nyújtó strandbüfé – kitartással lépésenként komoly éttermet létrehozni. Közérthető konyhája, környékbeli és szezonális alapanyagai teszik még szerethetőbbé a vendéglátóhelyet.
Íme a vidéki éttermek toplistája:
1. Anyukám mondta (Encs) – 90 pont
2. Platán (Tata) – 89 pont
3. Kistücsök (Balatonszemes) – 88 pont
4. Tiszavirág (Szeged) – 85 pont
5. Sauska 48 (Villány) – 85 pont
6. Sparhelt Bistro (Balatonfüred) – 84 pont
7. Pajta (Őriszentpéter) – 84 pont
8. Macok (Eger) – 83 pont
9. Neked Főztem (Balatonfüred) – 82 pont
10. Révcsárda (Érsekcsanád) – 82 pont
Krónikás
2025.02.28.
A szolidaritási adó mértéke mellett problémás az átláthatatlansága. Azt már látjuk, hogy kikre és mennyit róttak ki, de arról soha…
Bővebben
Kérdés-nek
2025.02.05.
Köszönöm a választ!
Bővebben
kérdés
2025.02.05.
Minden ilyen felmérés önkéntes alapon történik, ez evidens, ahogy ez a hírben is benne van egyébként. Bárhogy keresik meg minden…
Bővebben