Új emeletet kap a Rendelőintézet

80 millió forintos uniós támogatás révén új emelettel bővül a városi rendelőintézet. Korszerűbb körülmények között működhet tovább a védőnői szolgálat és javul az ügyeleti ellátás színvonala is.

A Rendelőintézet kiemelt helyet foglal el a városi és a térségi egészségügyi alapellátásban fejlesztése ezért mindenképp indokolt. A projekt keretében új, száz négyzetméteres emeletet kap a Rendelőintézet, ide költözik majd a védőnői szolgálat. A munkálatok már javában zajlanak, várhatóan április végére befejeződik a beruházás.

A védőnői körzetek Balatonfüreden a teljes korosztályos ellátást lefedik, jelenleg azonban a hét fős szolgálatnak mindössze másfél szoba áll rendelkezésre, amely a jelentős zsúfoltságon túl egyéb problémákat is felvet. A jelenlegi munkakörülmények nehezítik a szakmai munkát, az egészségügyi személyzet nem tudja megteremteni azt az intim légkört, amely szükséges egy terhes-, vagy gyermekét egyedül nevelő, támogatásra szoruló anya ellátására.

Az uniós támogatás segítségével az önkormányzat egy korszerű környezetet alakít majd ki az új védőnői blokk megépítésével. A projekt keretében a Rendelőintézet udvarán két gépkocsi befogadására alkalmas garázs is épül, illetve a kerékpárral közlekedők számára is kialakítanak egy új tárolót a főbejárat közelében. A beruházás részeként napelemes rendszert is telepítenek az intézet tetejére.

Dr. Ács Károly a Rendelőintézet igazgató-főorvosa a Füred TV-nek nyilatkozott:

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.