Oldal kiválasztása

Még több turisztikai látványosság Balatonfüreden

Sajtóközlemény

MÉG TÖBB TURISZTIKAI LÁTVÁNYOSSÁG BALATONFÜREDEN

2018 I 04 I 01

A Széchenyi 2020 program keretében, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatásával Balatonfüred Város Önkormányzata közel 1 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a Balatonfüred komplex gyógyhelyi fejlesztésére című projekthez, amely a Magyar Turisztikai Ügynökség hathatós szakmai közreműködésével valósul meg. A beruházással Balatonfüred turisztikai kínálata Reformkori Divatházzal, új pihenőparkokkal, garantált programokkal, valamint számos interaktív és kipróbálható eszközzel is bővül.

Balatonfüred a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térsége és kiemelkedő turisztikai teljesítménnyel rendelkező települése, ami a nyári üdülések egyik legkedveltebb célpontja. A várost egyedülálló, reformkort idéző fürdővárosi hangulata teszi igazán különlegessé. Az egyik legrégebbi gyógyhelyünkön a mai Kossuth-forrás közelében már a 18. században fürdőház létesült (a mai Állami Szívkórház elődje), ahol a tó vizében vett fürdő mellett, kádfürdőkben hasznosították a kazánnal melegített „füredi savanyúvizet”.

Az önkormányzat nyertes – „Gyógyhelyfejlesztés Balatonfüred városában” – fejlesztési projektjének révén a 21. századi igényekhez igazítva újul meg a gyógyhelyi környezet. A fejlesztések helyszínei a Zákonyi utca és a Brázay élménypark ahol közösségi teret alakítanak ki, valamint a szabadtéri színpadnak területe. A város történelmi és kulturális adottságaira építve garantált programok (múzeumpedagógiai foglalkozások, tematikus játszótér, kincskereső program), korhű ruhákat felpróbálásra kínáló reformkori Divatház várja majd a nagyközönséget. Ezen kívül lesznek interaktív és kipróbálható eszközök, és a téli szezonra korcsolyapálya is épül. A városi szabadtéri színpad nemcsak megújul, hanem mobil tetőt is kap, az újonnan létrehozandó Galériában pedig időszaki kiállítások is otthonra találnak.

A gyógyhelyi miliőhöz illeszkedő, minőségi vendégfogadás feltételeinek megteremtését új információs pont, étterem, kávézó, pékség, valamint kulturált zöldfelületetekkel ellátott pihenő- és aktív terek is segítik majd.

Projektadatok:
Fő kedvezményezett: Balatonfüred Város Önkormányzata
Projekt címe: Gyógyhelyfejlesztés Balatonfüred városában
Támogatás összege: 999 939 941 Ft
Támogatás mértéke: 88%
Projektazonosító: GINOP-7.1.9-17-2017-00001
Megvalósítás időtartama: 2018. 04.01. – 2019.09.30.

Konzorciumi tagok:
Balatonfüred Város Önkormányzata
Magyar Turisztikai Ügynökség

 

Megosztás

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004