Oldal kiválasztása

Ne veszítsük el a játékos kedvünket

Szerző: | 2019-04-02.

Jótékonysági koncertet ad a Füred Dixieland Band. Az autentikus dixieland-swing zenei örökségét tovább vivő együttes vendége ezúttal Falusi Mariann és Kamarás Iván lesz. Az Ella Fitzgerald hangját idéző, Artisjus-díjas Falusi Mariannt kérdeztük a koncertről és a közös zenélés öröméről.

– Elég nagy a közös repertoárunk a zenekarral, Ella Fitzgerald és Luis Armstrong számait biztos megcsillogtatjuk majd, de szerintem a koncertbe sok más is belefér. 35 évvel ezelőtt a Ki mit tud?-on énekeltem egy Ella Fitzgerald dalt, igyekszem rávenni a zenekart, hogy gyakoroljuk be, lehet ez is megszólal Füreden. Küldtem nekik kottát, de persze én is készülök, gyakorlok. Dervalics Robival szeretek együtt zenélni, mert szinte bármit el tud játszani.

Sokadszorra fogadja el a zenekar meghívását, több közös koncertet adott már Dervalics Róberttel is.

– Dervalics Robi fantasztikus zenész, egy komoly ritkaság. Évekkel ezelőtt meghívott egyszer a zenekar egyik koncertjére vendégfellépőnek, nem ismertem őt korábban. Megrendítő öröm volt számomra látni a zenekar működését, ahogy Robi zenél, ahogy a személyisége átüt a zenén. Amint vége volt a koncertnek egyből szóltam, máskor is szeretnék jönni és próbáljunk új számokat.

– Már nem is vendégművész a zenekarban?

– A vendégművész általában felmegy a színpadra, tessék-lássék elénekel két számot és kész. Ez nem én vagyok. Barátkozni jövök ide, élvezni a közös zenélést. Részese vagyok a produkciónak. Nagyon örülök, hogy folyamatos együttzenélésnek tűnik már ez a kapcsolat a Füred Dixieland-el, örülök, hogy számítanak rám, ez feltölt engem is energiával

Kamarás Iván is fellép a koncerten, aki énekel és gitározik is majd. Zenéltek már együtt?

– Itt lesz Kamarás Iván? Nem is tudtam róla, nagyon boldog vagyok. Gyerek kora óta ismerem Ivánt, Lang Györgyi Pécsett volt színésznő, Iván is pécsi, szüleivel nagyon jó barátok vagyunk, innen a korai ismeretség. Mindig örülök, ha látom, az meg hogy a színpadon is találkozunk, még jobb. Ez nekem is meglepetés.

Akkor a standard számok mellett hallhatunk néhány improvizációt is?

– A jazz érdekes műfaj, szinte adja magát az improvizáció. Az improvizáláshoz azért kell egy alapbizalom a zenészek felé, de leginkább önbizalom. Csak akkor jó az improvizálás, ha van mondanivalód. Nem szabad öncélúvá válnia, kell, legyen funkciója, vigyen előre engem is és a teljes produkciót. A jazz zenének ez a lényege, ettől lesz izgalmas, spontán, ezért szeretjük. Az egész életem egyébként improvizálásban telik, Lang Györgyivel a Pa-Dö-Dö koncerteken is rengeteget improvizáltunk, mindig történik valami új, minden előadás más. Számomra fontos, hogy az ember ne veszítse el a játékos kedvét. A jazz, a színpadi lét, erre nekem kitűnő lehetőséget ad újra és újra.

[bs-white-space desktop-ws=”26″ tablet-ws=”16″ mobile-ws=”10″][/bs-white-space]

A Füred Dixieland Band április 18-án, csütörtökön ad koncertet Balatonfüreden az Anna Grand Hotelben. Az est teljes bevételét jótékonysági célokra ajánlották fel. Részletek itt.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Agora

  • aggódó lakótelepiek2024-04-22 11.58AgoraA Köztársaság utcai lakótelep lakói közül nagyon sokan, és nagyon aggódva figyeljük, ami az utolsó ház és a Kéki patak
  • Öreghegyi nyugdijas2024-04-21 19.22AgoraTisztelt Somogyi úr, az öreghegyiek nevében köszönöm a gyors intézkedést!
  • elkeseredett nyugdíjasok2024-04-21 14.46AgoraT. Probio (?) nem tudom, ki a pontos címzett. A Közt. úti lakótelep északi vonulatában, ahol az iskola, óvoda és

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004