Oldal kiválasztása

Füredi elsőbálozók – Csak jó lehet

Szerző: | 2019-05-02.

A hagyományok szerint idén is meghívót kaptak az Anna-bálra a városban élő 18 éves lányok. Várhatóan közel húsz füredi elsőbálozó vesz részt majd az eseményen, Maurer Kinga és Lukács Brigitta már biztos, hogy köztük lesz. Nagyon örültek az invitálásnak, mindketten évek óta várnak erre az alkalomra, mint mondták, csak az volt a kérdés, ki legyen a kísérőjük a bálon.

Mindketten a balatonfüredi Lóczy gimnázium harmadikos tanulói, egy osztályba, német tagozatra járnak. Barátnők, hasonló az ízlésük, hasonlóan vélekednek a bálról, még az alkalmi ruha kiválasztásában is segítenek egymásnak, sőt egy iskolába, a grazi egyetemre készülnek az érettségi után. Még szerencse, hogy teljesen más típusú fiúk tetszenek nekik – mondják somolyogva.

Cserfesek, a maguk módján magabiztosak is, határozott elképzelésük van a jövőről. Már készülnek a bálra, de azért nem csinálnak belőle nagy ügyet. Nem önigazolást keresnek, hanem élményt. Maurer Kinga, aki a Bajnok DSE Nemesvámos női kézilabdacsapatának igazolt játékosa decemberben tölti be 18. életévét, Lukács Brigitta viszont a bál előtt négy nappal.

– Jó néhány évvel ezelőtt az unokatestvérem ugyanígy megkapta a báli meghívót, ő akkor ezzel a lehetőséggel nem élt. Már akkor megfogalmazódott bennem és a szüleimben is, ha eljön az idő, én mindenképp eljövök a bálra. Évek óta figyelemmel kísérem a báli bevonulást, egyébként ezt várom a legjobban. Biztos vagyok benne, hogy jó élmény lesz, ott lesznek az ismerőseim is, csak jó lehet– így Kinga, akit egy barátja kísér el majd az eseményre.

Brigitta párjával jön, de szülei is ott lesznek a bálon. Incselkedve mondja, eredetileg apukájával szeretett volna jönni, de aztán közösen úgy döntöttek, jobb, ha a párja kíséri el.
– Nagyon várom a bált, a tánc az életem, szeretem az alkalmi ruhákat, szeretek színpadon lenni, szeretek ünnepelni, bulizni, szóval nekem találták ki az Anna-bált. A nyitó táncon elememben leszek, az se lenne baj, ha esne az eső, majd nevetünk ezen is – veszi át a szót Brigitta, aki egy Hip-hop országos bajnokságra készül éppen, de nem idegen tőle a társas tánc sem.

A lányok már többször voltak együtt ruhapróbán, megnéztek pár boltot, vizsgálgatták, kinek, mi az előnyös, de még nem találták meg az igazi báli ruhát. Egyetértenek abban, hogy nem fehérben lesznek, és inkább a modernebb, fiatalosabb stílust preferálják. Az a jó ruha, amiben önmaguk tudnak lenni, nem feszengenek benne, tudják viselni – magyarázzák egymás szavába vágva. – Nem egyszerű a ruhakérdés, lehet kicsit késve kezdtünk bele, de nem görcsölök erre rá – legyint Brigitta.

Kikerülhetetlen a kérdés: milyen szándékkal jönnek a bálra, hiszen mégiscsak arról van szó, hogy éjfélkor bál szépét avatnak a vendégek és a zsűri véleménye alapján. Mondják, nem az számít, hogy másoknak tetszenek, biztos méregetik majd egymást a lányok, ez elkerülhetetlen, még bál sem kell hozzá, de nem omolnak majd össze, ha nem választják őket a legszebbek közé. Aztán csak kiprovokálok belőlük valami állásfoglalást, ha nem is magukról, de egymásról.
– Én voltam az első, aki azt mondta, Kinga alkata, szép haja, megjelenése miatt egyértelműen a bálra termett, szerintem ott lesz a legszebb három között.
– Brigittának gyönyörű, varázslatos szeme van, ezt biztos észreveszik a bálon is.

Még majdnem három hónap van a füredi Anna-bálig, addig még ruhapróbák, a hajukat is ki kell találni, hogy legyen, aztán csak vége lesz a sulinak. Az biztos, jó barnán érkeznek majd az estre, mert előtte pár nappal jönnek haza az osztálytársakkal közös horvátországi nyaralásból.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

fény

2024.06.25.

Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép…

film

2024.06.07.

Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart