Oldal kiválasztása

Újabb világbajnokságot rendeznek Füreden

Szerző: | 2019-05-09.

Jövőre Balatonfüreden rendezik meg a raceboard-világbajnokságot. A versenyszörfben magyar sportolók is éremesélyesek.

Szalay Balázs, a Magyar Szörfszövetség elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón a hírt bejelentve emlékeztetett rá, hogy 2017-ben sikeres raceboard Európa-bajnokságot bonyolítottak le szintén Balatonfüreden. Akkor 22 ország 120 szörfversenyzője közül Gádorfalvi Áron arany-, Cholnoky Sára pedig bronzérmet szerzett.

A raceboard olyan versenyszörf, amely sverttel (uszony) is rendelkezik, hossza 3-4 méter, a legnagyobb vitorla férfiaknál 9.5, a nőknél 8.5 négyzetméteres. A raceboard osztályba beletartozik a jelenlegi és a korábbi olimpiai osztály is, így RSX olimpiai felszereléssel is lehet indulni.

A két magyar versenyző jelenleg a szeptemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készül. A Garda-tavon sorra kerülő vb-n a nőknél és a férfiaknál is kilenc tokiói kvótát osztanak szét. Gádorfalvi Áronra addig még vár egy raceboard Eb a jövő héten Csehországban, ahol célja a dobogó.

Cholnoky Sára Rióban indult először ötkarikás játékokon, a 41 éves Gádorfalvi pedig a rekordnak számító hetedik olimpiáján vehet részt Tokióban, ha sikerül a kvalifikáció.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004