Oldal kiválasztása

Nyíltvízi úszó világkupa Füreden

Szerző: | 2019-05-27.

Nyíltvízi úszó világkupa helyszíne lesz Balatonfüred. A Magyar Úszás Napjának csúcspontjaként, június 15-én, szombaton rendezendő Világkupán több kontinens, közel harminc nemzetet képviselő sportolói 10 kilométeres távon mérik össze majd az erejüket. Az úszók a Révész-Halász szobroknál rajtolnak, a verseny jobbára a sétány előtt elterülő vízfelületen zajlik.

A Világkupa és az azt követő Magyar Úszás Napja eseményeit a Vitorlás téren illetve a vízben elhelyezett kivetítőkön is lehet majd követni.

A Vitorlás téren június 10-én, hétfőn kezdik meg a verseny helyszínének kialakítását. Ezúttal a korábbiaknál jelentősen kisebb infrastruktúrát építenek ki, nézői lelátó nem épül, csupán a Rózsakert lesz lezárva, itt VIP lelátó illetve a versenyzőket kiszolgáló helyiségek kapnak helyet.

A Tagore sétányt nem érinti a versenyhelyszín kialakítása, az teljes szélességében használható marad. A versenyeket bárki figyelemmel kísérheti, nem lesz belépőjegy sem. Részletes program itt.
A verseny befejeztével, már 15-én, szombaton megkezdik az ideiglenes felépítmények elbontását.

Balatonfüred 2010 óta ad helyet a nyíltvízi versenyeknek, ezek közül is kiemelkedik a két évvel ezelőtt a fővárossal közösen rendezett vizes világbajnokság. Ezúttal a világkupa mellett a Magyar Bajnokság futamait is itt rendezik meg.

– A nyíltvízi úszás sportszakmai sikerei mellett a városimázst is erősítette a világbajnokság, amelynek kapcsán több fontos fejlesztés valósult meg Balatonfüreden. A verseny rendezéséből azonban sokat tanultunk, vannak dolgok amiket másképp kell csinálnunk. Az a tapasztalat, hogy még a világbajnokságot is jóval kisebb területi elfoglalással, rövidebb idő alatt meg lehet rendezni ugyanolyan magas színvonalon. A felépítmények elbontását is lehet gyorsítani, racionalizálni. Ezeket most már látjuk, ezért a hétvégi világkupán is a korábbiaknál lényegesen kisebb infrastruktúrával kalkulálunk – válaszolta a balatonfured.hu kérdésre Bóka István, polgármester.

Mint arról korábban beszámoltunk a Magyar Úszó Szövetség beadja a pályázatát a FINA 2025. évi vagy a 2027. évi Úszó-, Vízilabda-, Műugró-, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság valamint a Masters Világbajnokság megrendezésére. Nyertes pályázat esetén a világbajnokság helyszíne egyik helyszíne Balatonfüred lehet.
A nemzetközi szövetség várhatóan júliusban dönt a pályázatokról.

– Egyelőre szándéknyilatkozatot adtunk arról, hogy nyertes pályázat esetén megfontoljuk a füredi rendezés lehetőségét. Végleges döntés még nincs erről, ez egy lehetőség, amely sok előnnyel járhat, de az biztos, hogy a 2017-es világversenyhez képest a Tagore sétány leterheltségén mindenképp enyhítenünk kell majd – vélekedett Bóka István.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004