Oldal kiválasztása

Nyíltvízi úszó világkupa Füreden

Szerző: | 2019-05-27.

Nyíltvízi úszó világkupa helyszíne lesz Balatonfüred. A Magyar Úszás Napjának csúcspontjaként, június 15-én, szombaton rendezendő Világkupán több kontinens, közel harminc nemzetet képviselő sportolói 10 kilométeres távon mérik össze majd az erejüket. Az úszók a Révész-Halász szobroknál rajtolnak, a verseny jobbára a sétány előtt elterülő vízfelületen zajlik.

A Világkupa és az azt követő Magyar Úszás Napja eseményeit a Vitorlás téren illetve a vízben elhelyezett kivetítőkön is lehet majd követni.

A Vitorlás téren június 10-én, hétfőn kezdik meg a verseny helyszínének kialakítását. Ezúttal a korábbiaknál jelentősen kisebb infrastruktúrát építenek ki, nézői lelátó nem épül, csupán a Rózsakert lesz lezárva, itt VIP lelátó illetve a versenyzőket kiszolgáló helyiségek kapnak helyet.

A Tagore sétányt nem érinti a versenyhelyszín kialakítása, az teljes szélességében használható marad. A versenyeket bárki figyelemmel kísérheti, nem lesz belépőjegy sem. Részletes program itt.
A verseny befejeztével, már 15-én, szombaton megkezdik az ideiglenes felépítmények elbontását.

Balatonfüred 2010 óta ad helyet a nyíltvízi versenyeknek, ezek közül is kiemelkedik a két évvel ezelőtt a fővárossal közösen rendezett vizes világbajnokság. Ezúttal a világkupa mellett a Magyar Bajnokság futamait is itt rendezik meg.

– A nyíltvízi úszás sportszakmai sikerei mellett a városimázst is erősítette a világbajnokság, amelynek kapcsán több fontos fejlesztés valósult meg Balatonfüreden. A verseny rendezéséből azonban sokat tanultunk, vannak dolgok amiket másképp kell csinálnunk. Az a tapasztalat, hogy még a világbajnokságot is jóval kisebb területi elfoglalással, rövidebb idő alatt meg lehet rendezni ugyanolyan magas színvonalon. A felépítmények elbontását is lehet gyorsítani, racionalizálni. Ezeket most már látjuk, ezért a hétvégi világkupán is a korábbiaknál lényegesen kisebb infrastruktúrával kalkulálunk – válaszolta a balatonfured.hu kérdésre Bóka István, polgármester.

Mint arról korábban beszámoltunk a Magyar Úszó Szövetség beadja a pályázatát a FINA 2025. évi vagy a 2027. évi Úszó-, Vízilabda-, Műugró-, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság valamint a Masters Világbajnokság megrendezésére. Nyertes pályázat esetén a világbajnokság helyszíne egyik helyszíne Balatonfüred lehet.
A nemzetközi szövetség várhatóan júliusban dönt a pályázatokról.

– Egyelőre szándéknyilatkozatot adtunk arról, hogy nyertes pályázat esetén megfontoljuk a füredi rendezés lehetőségét. Végleges döntés még nincs erről, ez egy lehetőség, amely sok előnnyel járhat, de az biztos, hogy a 2017-es világversenyhez képest a Tagore sétány leterheltségén mindenképp enyhítenünk kell majd – vélekedett Bóka István.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004