Oldal kiválasztása

Itt a szezon – Kinyitottak a város strandjai

Szerző: | 2019-06-05.

Június 6-án hivatalosan is megnyitottak a város strandjai, fizetni kell a belépésért, - egyelőre tavalyi árakon. A Kisfaludy és az Esterházy strandon ezúttal is jelentős parkosítás történt. Az Esterházy strandon június első hétvégéjén már fizetni kellett, a Kisfaludyn június 6-tól volt jegyhez kötött a belépés.

Június 20-ig a tavalyi árakon lehet strandolni a város két fürdőjében, a Kisfaludyn megmaradt a füredi lakosok számára kedvezményes 500 forintos éves bérlet, a főszezonban azonban lesz jegyáremelés. Az Esterházy strandon 1350-, a Kisfaludyn 950 forint lesz a belépő.

Mindkét strand partszakaszán folyamatosan történik a hínárirtás és elvégezték a szezonra való felkészülés munkálatait is. A vizes blokkokat renoválták, felújították a kiszolgáló épületeket és játszótereket tovább gyorsították a beléptetési rendszert.

– Nagyon fontos, hogy a városhoz méltó környezet és minőségi szolgáltatások várják a látogatókat, ezt tartottuk most is szem előtt. Mindkét strandra sokat költöttünk, de ezúttal a Kisfaludy strandon nagyobb fejlesztések voltak. Szeretnénk a strand minőségét tovább emelni. Jelentős parkosítást hajtottunk végre, kivágtunk mintegy húsz, öreg fát, helyükre viszont összesen 64 darab fát ültettünk. Új cserjéket is telepítettünk, a part menti szakaszon, a sokszor kezelhetetlen állapotú homokos sáv helyén, sétányt alakítottunk ki. Felújítottuk a két homokos lidót, és kulturált környezetet alakítottunk ki a csúszdánál is – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Somogyi László, a Probio Zrt. vezérigazgatója.

A strandokat üzemeltető cég vezetője hangsúlyozta: elkerülhetetlen volt a jegyáremelés, amely egyrészt a költségeket fedezi, másrészt a szolgáltatások folyamatos fejlesztését teszi lehetővé.
– A füredi állandó lakosok prioritást élveznek, számukra nem emeljük a belépő árát, marad a szimbolikus értékű éves bérlet is. A hosszú távú stratégiánk része a helyi lakosok kedvezményeinek megtartása illetve a Füreden megszálló vendégek kiszolgálása – mondta Somogyi László, aki hozzátette: a Kisfaludy strand előtti mintegy 1000 autót befogadó nagy parkoló ebben az évben is ingyenesen használható.

A Kisfaludy strandon az eső dacára is fürödtek már a vendégek

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004