Itt a szezon – Kinyitottak a város strandjai

Június 6-án hivatalosan is megnyitottak a város strandjai, fizetni kell a belépésért, - egyelőre tavalyi árakon. A Kisfaludy és az Esterházy strandon ezúttal is jelentős parkosítás történt. Az Esterházy strandon június első hétvégéjén már fizetni kellett, a Kisfaludyn június 6-tól volt jegyhez kötött a belépés.

Június 20-ig a tavalyi árakon lehet strandolni a város két fürdőjében, a Kisfaludyn megmaradt a füredi lakosok számára kedvezményes 500 forintos éves bérlet, a főszezonban azonban lesz jegyáremelés. Az Esterházy strandon 1350-, a Kisfaludyn 950 forint lesz a belépő.

Mindkét strand partszakaszán folyamatosan történik a hínárirtás és elvégezték a szezonra való felkészülés munkálatait is. A vizes blokkokat renoválták, felújították a kiszolgáló épületeket és játszótereket tovább gyorsították a beléptetési rendszert.

– Nagyon fontos, hogy a városhoz méltó környezet és minőségi szolgáltatások várják a látogatókat, ezt tartottuk most is szem előtt. Mindkét strandra sokat költöttünk, de ezúttal a Kisfaludy strandon nagyobb fejlesztések voltak. Szeretnénk a strand minőségét tovább emelni. Jelentős parkosítást hajtottunk végre, kivágtunk mintegy húsz, öreg fát, helyükre viszont összesen 64 darab fát ültettünk. Új cserjéket is telepítettünk, a part menti szakaszon, a sokszor kezelhetetlen állapotú homokos sáv helyén, sétányt alakítottunk ki. Felújítottuk a két homokos lidót, és kulturált környezetet alakítottunk ki a csúszdánál is – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Somogyi László, a Probio Zrt. vezérigazgatója.

A strandokat üzemeltető cég vezetője hangsúlyozta: elkerülhetetlen volt a jegyáremelés, amely egyrészt a költségeket fedezi, másrészt a szolgáltatások folyamatos fejlesztését teszi lehetővé.
– A füredi állandó lakosok prioritást élveznek, számukra nem emeljük a belépő árát, marad a szimbolikus értékű éves bérlet is. A hosszú távú stratégiánk része a helyi lakosok kedvezményeinek megtartása illetve a Füreden megszálló vendégek kiszolgálása – mondta Somogyi László, aki hozzátette: a Kisfaludy strand előtti mintegy 1000 autót befogadó nagy parkoló ebben az évben is ingyenesen használható.

A Kisfaludy strandon az eső dacára is fürödtek már a vendégek

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.