Oldal kiválasztása

Az idei első fesztivál a parton – Balatoni Hal- és Bor ünnep

Szerző: | 2019-06-07.

Koncertek, borbemutatók, gasztronómia. Fesztivál a parton. A Tagore sétány nagyszínpadán zenél a Hot Jazz Band, Pribojszki Mátyás és zenekara, a Füred Dixieland, templomi koncertet ad a Szent Efrém Férfikar. Újra Balatoni Hal- és Bor ünnep.

A sétányon álló pavilonokba ezúttal is kitelepültek a helyi borászok, a Koronczay-, a Hudák-, a Koczor-, a Gyukli-, a Balogh-, és a Figula Pince, a Zelna Borászat, Koch Csaba illetve Dúzsi Tamás kínálatából lehet válogatni. Minden nap borbemutatók, borvásár, balatoni halak kóstolója várja az érdeklődőket.

A borok mellé balatoni hal dukál, a pontyok és süllők mellett idén tiszafüredi halételeket is lehet kóstolni a sétányon. Kitelepült a Borcsa Étterem, a Horváth-ház Borgaléria, és a Garabonciás Csemege.

  • Képgaléria

A kulináris élvezetek mellett minden nap lesznek koncertek a parton.

Koncertet ad a JUMPING MATT AND HIS COMBO vagyis Pribojszki Mátyás az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, virtuóz blues szájharmonikás és zenekara. Érdekesnek ígérkezik Havas Dóra gasztroblogger és Dúzsi Tamás, Gyukli Krisztián borászok beszélgetése. Havas Dóra nemcsak beszél, látványfőzést is tart, mi mást, mint halat készít majd el.
A családosok is találnak elfoglaltságot, gyerek horgászverseny lesz a Tagore sétány partszakaszán, fellép a Kifli zenekar és persze lesznek különböző játékok is.

Vasárnap májusfa kitáncolás és táncház a Vaszary Villa kertjében, délután igazi kuriózumként, a méltán híres Szent Efrém Férfikar ad templomi koncertet, színpadra lép a Cimbaliband Folk Quartet  a nap zárásaként pedig a korai jazz és a két világháború közötti magyar könnyűzenei termés korhű megszólaltatója a Hot Jazz Band koncertezik.

A fesztivál utolsó napján, pünkösd hétfőn interaktív játéktér várja a Balaton élővilága, az állatok és növények iránt érdeklődő gyerekeket, akik a Cimbora Együttes és Huzella Péter verskoncertjét is meghallgathatják.
Este világzene. Jazz, magyar, cigány, bolgár és görög dalok és észak-indiai klasszikus ritmusok szólalnak meg, színpadon a Bognár Szilvia Sextet majd a Füred Dixieland Band idézi meg a nagy elődöket a jól ismert temperamentumos játékával.

A Hal és Borünnep részletes programja itt.

A június 7-10. között zajló gasztro fesztiválhoz különböző rendezvényekkel idén is csatlakozik Tihany, Csopak és Paloznak.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004