Oldal kiválasztása

Irodalom zenével és borral kísérve

Szerző: | 2019-06-11.

Irodalom zenével és borral kísérve – újra Ünnepi Könyvhét. Minden nap kötet bemutatók, fontos könyvek és szerzőik, esténként pedig szabadtéri koncertek. Könyv-Bor-Jazz Fesztivál.

Végel László Kossuth-díjas író Temetetlen múltunk című könyvének bemutatójával kezdődik a június 14-16. között zajló füredi könyvfesztivált.
Irodalmi beszélgetések, minden nap koncertek a Vaszary Galéria kertjében illetve a rendezvény idejére sétáló utcává avanzsált Blaha utcán felállított nagyszínpadon.

Szó lesz a hazai próza utóbbi éveinek két fontos kötetéről, természetesen a szerzők jelenlétében. Tompa Andrea Omerta című regénye az emberi kiszolgáltatottság legmélyebb köreibe vezeti olvasóját, nem mellesleg rámutat arra, hogy az irodalomnak feladata van, feltárni olyan tartalmakat, amelyek a történelemkönyvekből, szociológiai munkákból, korabeli újságcikkekből kimaradt vagy éppen elhallgatták.
Szilasi László Luther kutyái című könyve pedig egy megrendítő elbeszélés a tudat elvesztéséről, a halál közeli gondolatokról, az elmúlás élményének a körülményekhez képest a lehető legpontosabb rögzítéséről. Katartikus könyv, amihez előbb-utóbb mindannyiunknak köze lesz.

Újra lehet forgatni Balatonfüred részben eltűnt, részben megőrzött épületeit, városrészeit, az utcák és házak történeteit feltáró helytörténeti albumot. Némethné Rácz Lídia: Barangolások Balatonfüreden című siker kötete most bővített kiadásban jelenik meg.
Bemutatják a Csíksomlyói passió – Egy színházi előadás zarándokútja című reprezentatív kötetet, amelyet Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház főigazgatója, az előadás rendezője celebrál majd. Itt lesz Lanczkor Gábor József Attila-díjas költő, és Révész Emese, aki a sohasem egyszerű iskolakezdésről írt könyvet, arról a helyzetről, amikor már a betűtésztától is görcsbe rándul a gyerek gyomra.

Minden nap lesz koncert a Blaha utcában, vagy épp a Vaszary Galéria teraszán. Zenél a Mörk, jazz harmóniák hiphopos elemekkel, improvizáció és őrült buli. Koncertet ad a swing és a funky virtuóz énekesnője Falusi Mariann, a rózsakertben a Jónás Vera Experiment játssza majd az érzékeny, intellektuális dalait, és színpadon lesz a Suba Attila and The SoulFool Band –blues, New Orleans-i dixiland, soul és gospel dallamok. Táncos bulik, kifinomult jazzt játszó zenekarok.
Részletes program itt.

Nagy, klasszikus íróink fürdőgatyában a Balatonnál. Intim pillanatok, a berögzült képek árnyalása. Rendhagyó tárlatvezetésen lehet bepillantani a Balatoni nyár kiállításra, a tárlat kurátorával és Szombathy Gyula színművésszel. Lesznek borkóstolók, séta a balatoni írók nyomában.
A gyerekek sem maradnak programok nélkül, donga játékpark várja őket, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg a tó halaival, madaraival, védett állataival, a Balaton-felvidék különleges helyeivel, régi váraival, a Kék Szalag útvonalával vagy a balatoni hajózás legszebb, patinás hajóival.

A 90. Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódó Könyv-Bor-Jazz Fesztivál napjaiban a Kedves Cukrászda olvasópontként várja a könyvek szerelmeseit.
A Vaszary Galéria kertjében felállított faházakban az érdeklődők a könyvhét könyvei, valamint a program borászatainak kínálata között válogathatnak. A fesztivál borait ezúttal a Lídia Borház és a Mészáros pince prezentálja.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004