Oldal kiválasztása

Megújul a Probio telephelye

Szerző: | 2019-06-12.

Átépíti a Fürdő utcai telephelyét a Probio Zrt. Teljesen felújítják a garázssort, az udvart parkosítják. A 260 milliós beruházásnak köszönhetően jelentősen csökken a terület zajártalma, hiszen az összes nagy gép tárolása az Aszófői úti ipari területre kerül majd át.

A garázssor új tetőt kap, kicserélik a nyílászárókat, szigetelik az épületet és napelemeket is telepítenek. Parkosítják a jelenlegi udvart, amely térkő burkolatot is kap. A felújított részlegben kapnak helyet majd a műhelyek és raktárak. A munkálatok már elkezdődtek, várhatóan jövő év februárra elkészül a beruházás, amelyhez 200 millió forint hitelt vesz fel a cég.

– A beruházásnak köszönhetően hatékonyabban és takarékosabban tudunk majd működni. Minden tevékenységünk egy helyre kerül, kulturált, modern környezetbe. Fontos szempont volt, hogy tehermentesítsük a telephelyünk környékét, hiszen ez lakott terület. Ha elkészül a fejlesztés, a volt lerakó területén is, akkor a hulladékszállító nagy gépjárműveink, a hókotrók az ipari területen állomásoznak majd, ezzel jóval csendesebbé válik a környék – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Somogyi László, a Probio Zrt. vezérigazgatója.

Már zajlik a tervezése a telephely utcafrontjának átalakítására. A jelenlegi rossz állapotú műhelysort elbontanák, a helyére épülő házban kapna helyet az ügyfélszolgálat, az emeleten pedig szolgálati lakásokat alakítanának ki. Egy bio-massza fűtőmű felállítását is tervezik, itt főleg a zöldhulladék hasznosításából származó fűtőanyagot használnák.

– A megújuló energia felhasználásának lehetőségeit folyamatosan keressük. A tervezett bio-massza üzemben előállított hőkapacitás az előzetes számítások szerint az uszoda és a sportcsarnok teljes fűtését biztosítaná. Cégünk várhatóan a nyár végén visszavásárolja a Füredhő Kft. üzletrészét, így a cég ismét teljes egészében a Probio Zrt. tulajdonába kerül – fogalmazott Somogyi László.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004