Gitárosoké a város – Kezdődik a nemzetközi gitárfesztivál

Neves hazai és külföldi fellépők, virtuóz vagy éppen romantikus gitárzene, a klasszikus gitározás legjobb előadóitól. Újra nemzetközi gitárfesztivál a városban. Június 22. és 29. között minden nap koncertek, mesterkurzusok és hangszervásár.

A Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál az ország egyik legjelentősebb gitáros eseménye, mely az elmúlt években felvonultatta a klasszikus zene legkeresettebb gitárművészeit, fiatal versenygyőztes tehetségeit, virtuózait. Az elmúlt 13 évben a világ több mint 30 országának mintegy 2300 művésze lépett színpadra a városban.

Az idei fesztivál június 22–29. között zajlik a koncerteknek és programoknak a Kisfaludy Galéria illetve a Ferencsik János Zeneiskola ad helyet.

A Gitárfesztivál június 22-én a svéd Johannes Moller koncertjével kezdődik. Karakteres, ösztönös gitárjáték, egyéni hang. A másnap esti hangversenyen több nemzetközi gitárverseny győztese is fellép. Koncertet ad Edin Karamazov – aki szólistaként rendszeres partnere mások mellett Stingnek – ezúttal többféle, különböző korszakokból és kultúrákból származó pengetős hangszeren játszik majd.
Az Eötvös Zenei Alapítvány támogatottjainak koncertjén a jövő ifjú tehetségeinek hangversenyét hallhatjuk, zenél majd az Európa szerte elismert lengyel Łukasz Kuropaczewski. Itt lesz Szalai Lotti Junior Prima díjas gitárművész és a Bécsi „Forum Gitarre” Nemzetközi Gitárverseny francia győztese, Cyprien N’Tsai. A fesztivál utolsó estéjén mutatja be egyhetes munkájának eredményét a fesztivál gitárzenekara a B. B. Strings Guitar Orchestra.

Az esti koncertek mellett nyilvános mesterkurzusok, hangszerkiállítás és vásár várja az érdeklődőket. Délutánonként szakmai programokat szerveznek gitárzenekari próbák formájában, amely a közös zenélés örömét, az egymásra figyelés fontosságát adja a résztvevőknek.

A koncertek balatonfüredi lakosoknak ingyenesek!

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.