Oldal kiválasztása

Új emelettel bővült a rendelőintézet

Szerző: | 2019-07-05.

Új épületszárnnyal bővült a városi rendelőintézet, így korszerűbb körülmények között működhet tovább a védőnői szolgálat. Az új, száz négyzetméteres épületszárny a rendelőintézet első emeletéről nyílik. Az új blokk ad helyet a védőnői szolgálatnak, amely Balatonfüreden a teljes korosztályos ellátást lefedi.

A hét fős szolgálat eddig mindössze egy másfél szobás helyiségben működött, így a fejlesztés révén jelentősen javulnak a munkakörülmények, a gyerekeket és szülőket korszerű körülmények között tudják fogadni a védőnők.

– A védőnői szolgálat magyar specialitás, máshol ilyen nincs, holott nagyon fontos munkát végeznek. Az új szárny révén méltó feltételeket tudunk biztosítani a szolgálatnak, a szakmai munka minősége jelentősen javul – fogalmazott dr. Ács Károly a Rendelőintézet igazgató-főorvosa.

Bóka István polgármester az átadó ünnepségen hangsúlyozta: Balatonfüred jól működő alap-, és járó beteg ellátással rendelkezik, ez a fejlesztés tovább erősíti a város egészségügyi ellátásának színvonalát.
– Az építőipari áremelkedések miatt az uniós pályázaton nyert 60 millió forintos támogatáshoz az önkormányzatnak jelentős önrészt kellett vállalnia. Reméljük a védőnőknek sok munkájuk lesz, hiszen ez azt jelenti, hogy sok gyerek születik a városban – mondta Bóka István.

A 80 milliós beruházás részeként két gépkocsi befogadására alkalmas garázs is épült, új kerékpártárolót helyeztek ki és a fenntarthatóság biztosítása érdekében újabb napelemes rendszert is telepítettek az intézet tetejére.

– Öt körzeti és két iskolai védőnő dolgozik nálunk, ők végzik a várandós anyukák gondozását és a tanácsadást, amely elkíséri a gyerekeket 7 éves korukig, igény esetén egészen 18 éves korukig. Az új szárny nagy minőségi fejlődés, itt végre az egészségügyi személyzet meg tudja teremteni azt az intim légkört, amely szükséges egy terhes-, vagy gyermekét egyedül nevelő, támogatásra szoruló anya ellátásához – válaszolta kérdésünkre Komárominé Polgár Judit csoportvezető védőnő.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004