Vadnai Benjamin – Megvan az olimpiai kvóta

Vadnai Benjamin a Balatonfüredi Yacht Club versenyzője olimpiai kvótát szerzett a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs vitorlázó Laser-világbajnokságon. A 23 éves magyar sportoló összesítésben a 20. lett a vb-n, a nem kvótások között azonban a negyedik, így megszerezte Magyarország tokiói helyét a hajóosztályban.

A Japán vb a hajóosztály második kvalifikációs viadala volt. A tavalyi világbajnokságon 14 ország szerzett indulási jogot a tokiói játékokra, a mostani versenyen pedig további öt nemzet jutott kvótához.

– Nagyon boldog vagyok, mert rettenetesen nehéz versenyen sikerült elérni a célomat – nyilatkozta az MTI-nek nem sokkal az óvási időszak leteltét követően Vadnai Benjamin, hozzátéve, hogy a 2016-os riói játékokra lényegesen könnyebb volt a kvalifikáció, mint a tokióira.

– Rengeteg helyet elvettek tőlünk. Négy éve elég volt az ötvenben végezni a második kvótaszerző vb-n, most viszont a 22-ben kellett lenni, szerencsére sikerült – mondta a balatonfüredi versenyző, aki hozzátette: testvérének, Jonatánnak és neki is az volt a célja, hogy bekerüljön a legjobbakat felvonultató arany csoportba a 156 fős mezőnyből. Oda viszont közel húsz olyan hajós jutott be, aki még szerezhetett kvótát, így az első futamokon nem lehetett csak rájuk figyelni, a cél inkább az volt, hogy az első húszban legyen az összetettben.

A riói olimpián 33-dik, korábban ifjúsági és junior korosztályban is világbajnok Vadnai Benjámin végül a 20. helyen zárta a világbajnokságot, míg Vadnai Jonatán a 31. lett.

Vadnai – Berecz Zsombor (Finn dingi) és Érdi Mária (Laser Radial) után – a harmadik magyar vitorlázó, aki kvótát szerzett a tokiói olimpiára.

Fotó: MVSZ

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.