Klasszikus hajók Füreden

Kilencven évvel ezelőtt, 1929-ben tervezte meg a norvég Johan Anker a világ azóta is egyik legnépszerűbb versenyvitorlását, a Dragont. A magyar flotta a jubileumot két versennyel ünnepli meg, amelyre az érdeklődőket is szeretettel látják. A Johan Anker Kupa – Getronics Nagydíj és a Getronics Balaton Classics – Dragon 90 elnevezésű versenyeket a Balatonfüredi Yacht Club rendezi a Magyar Vitorlás Szövetség támogatásával és a Magyar Dragon Szövetséggel közösen.

A versenyre meghívást kaptak az osztály legendás vitorlázói, a Balaton klasszikus cirkálói, és természetesen minden Magyarországon fellelhető Dragon és tulajdonosaik. Az esemény a Dragonok számára egyben a hagyományos Németh István Emlékverseny is.

A klasszikus és modern Dragonok illetve nagy testvéreik: többek közt a Tramontana 8R yacht, a Tabu 40-es cirkáló, valamint a Mágia és az Addio IV. 30-as cirkálók a balatonfüredi hajóállomás mólójának nyugati oldalán várják majd az érdeklődőket. A hajókat csütörtök délután és pénteken is meg lehet majd tekinteni.

  • Képgaléria

Hajóbemutatók is színesítik a programot, csütörtök este pedig egy pohár itallal várják a legénységek a vitorlázás iránt érdeklődőket, valamint egy kis tárlattal mutatják be a szervezők az osztály és a hajók történetét Bujtor István szobránál.

A Getronics Balaton Classics versenyen több túra- és pályafutamot, valamint egy egyedi váltóversenyt is rendeznek, amelyek mind jól nyomon követhetőek lesznek a balatonfüredi mólóról.

Részletes program itt.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.