Oldal kiválasztása

Újra vizes világbajnokság lehet Füreden

Szerző: | 2019-07-21.

Budapest rendezheti a 2027-es vizes világbajnokságot, erről a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA döntött vasárnap a dél-koreai Kvangdzsuban. A jelenleg is zajló világbajnokság helyszínén a FINA illetékesei úgy határoztak, hogy a 2025-ös vb-nek az oroszországi Kazany adhat otthont, két évvel később pedig - akárcsak 2017-ben - ismét a magyar főváros lesz a házigazda.

A Magyar Úszó Szövetség pályázatában a világbajnokság helyszíneként Budapest és Balatonfüred volt megnevezve. 2017-ben rendezett közösen vizes világbajnokságot Budapest és Balatonfüred, akkor a nyíltvízi versenyeknek adott helyet Füred.

– Egyelőre szándéknyilatkozatot adtunk arról, hogy nyertes pályázat esetén megfontoljuk a füredi rendezés lehetőségét. Végleges döntés még nincs, ez egy lehetőség, amely sok előnnyel járhat, de az biztos, hogy a 2017-es világversenyhez képest a Tagore sétány leterheltségén mindenképp enyhítenünk kell majd – nyilatkozta portálunknak korábban Bóka István polgármester.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) bejelentése szerint hét nemzeti szövetség pályázott a 2025-ös és a 2027-es világbajnokságra. A magyar pályázat mellett Ausztrália Melbourne-nel, Oroszország Kazannyal, Szerbia Belgráddal, az Egyesült Államok Greensboróval, valamint Kína és Ukrajna szerette volna megrendezni a világversenyt.

A döntéssel kapcsolatban Julio C. Maglione, a FINA elnöke kifejtette: a magyar főváros a valaha volt legjobb világbajnokságot rendezte két évvel ezelőtt, és semmi kétsége afelől, hogy a bizalmat ismét meghálálják.

A 2019-ben a dél-koreai Kvangcsu, 2021-ben a japán Fukuoka, 2023-ban pedig a katari Doha ad majd otthont a vízi világbajnokságnak.

A magyar főváros és Balatonfüred mellett eddig Perth, Róma, Barcelona, Fukuoka és Kazany rendezett két vizes világbajnokságot.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart