Oldal kiválasztása

Új park a Zákonyi sétányon

Szerző: | 2019-08-09.

Birtokba vehették a látogatók a Zákonyi sétány új parkját. Ha részlegesen is, de már látogatható a mélygarázs fölötti, mintegy nyolcezer négyzetméteres placc. Működik a szökőkút, kész a parkosítás és néhány vendéglátóhely is üzemel.

Ott jártunkkor épp az ellipszis alakú látvány-szökőkút próbaüzeme zajlott. A különleges alakú, feszített víztükrű, országos szinten is nagynak számító szökőkút várhatóan újabb látványossága lesz a városnak.
– 36 darab nagy teljesítményű Led lámpa van a vízszint alatt, ezekkel rengeteg színárnyalatot tudunk keverni, számtalan látvány variációra van lehetőség. A szökőkút zenélni is tud, hamarosan ezt a funkcióját is beüzemeljük. Több program változtatja a vízsugarak adta látványt, mindez kiegészülve a zenével, úgy gondolom hatásos lesz – válaszolta kérdésünkre Karlócai Péter a szökőkút tervezője, aki hozzátette: több szökőkutat tervezett már az országban, többek között a Margitszigeti zenélő kutat, de két egyforma nincs közöttük.
A szökőkút reggel 10 órától este fél 9-ig üzemel, az ígéret szerint egészen fagypontig biztosított a működése.

Telente a Zákonyi út melletti sétányon szezonálisan működik majd egy jégpálya is, ennek a technikai feltételeit már kiépítették, a díszburkolat alatt elhelyezték az ehhez szükséges vízvezetékeket.

A kiállítóhelyek épületei várhatóan egy hónap múlva készülnek el, a nyitás azonban már csak jövő tavasszal várható.

  • Képgaléria

Mint arról korábban már beszámoltunk a Gyógyhelyfejlesztés elnevezésű projekt keretében, 1,3 milliárd forintból építették újjá a Zákonyi sétányon álló mélygarázs fölötti területet, ahol négy épület foglal helyet. Az ingatlan Halászkert felőli részén egy 80 négyzetméteres épület áll, ebben ruhabolt és ékszerüzlet kap helyet. Mellette egy kétszintes, 500 négyzetméteres épületben a földszinten étterem, az emeleten galéria nyílik, mellette egy 300 négyzetméteres épület áll, amelyben egy söröző és egy borozó működik. A terület északi részén pedig egy közösségi térként is funkcionáló kortárs galéria, divattörténeti kiállítóhely létesül.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004