Oldal kiválasztása

Árverés 100 milliós értékben

Szerző: | 2019-08-14.

Mintegy háromszáz műtárgyra lehet licitálni a Pintér Aukciósház Balaton, nyár, szerelem tematikájú árverésén. A festményeket, szobrokat, fotókat és Zsolnay-porcelánokat tartalmazó aukciós kiállítás az árverésig mindennap látható a Vaszary Galériában.

A tizedik alkalommal megrendezendő árverésen a klasszikusok mellett modern és kortárs alkotások szerepelnek. Egyebek mellett Rippl-Rónai József, Egry József, Márffy Ödön és Rozsda Endre alkotásai láthatók, de Mednyánszky László, Szőnyi István, Vajda Lajos, Scheiber Hugó, Kmetty János egy-egy alkotása, sőt még egy Pierre-Auguste Renoir grafika is része a kiállításnak.

A kortársak közül itt vannak Bak Imre, Fehér László, M. Tóth Margit, Szüts Miklós és Váli Dezső munkái, a fiatalabbak közül Horváth Lóczi Judit, Verebics Ágnes, és Baranyai András műveivel is találkozhatunk.

Az árverés legolcsóbb tétele 24 ezer forint, míg a két legdrágább alkotás Egry József Borozgatók című pasztellja, valamint a Boldi Íjász című szobra, melynek kikiáltási ára 11 millió forint. A kiemelt műtárgyak közé tartozik egy, a Balaton vidékét ábrázoló festmény Rippl-Rónaitól.

Az aukción szereplő műtárgyak kikiáltási árának összértéke mintegy 100 millió forint; az eladásra kínált alkotások között csaknem 100 festmény és 200 szobor, porcelán- és műtárgy található.

A mindenki számára nyitott árverést augusztus 17-én este 19 tartják az Anna Grand Hotelben, a rendezvény háziasszonya Juhász Anna irodalmár lesz.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart