Oldal kiválasztása

Tűzijáték és útlezárások a parton

Szerző: | 2019-08-18.

Sétáló negyeddé változik augusztus 20-án a reformkori városrész. Az állami ünnep városi rendezvényeihez kapcsolódó tűzijáték idején várható nagyszámú gyalogos forgalom miatt 20.00-23.00 között teljes gépjármű korlátozás lesz az alsó városrészben.

Augusztus 20-án a Hajóállomásról tűzijátéknéző séta- és bulihajók indulnak, amelyekről a Balaton közepéről teljes pompájában lehet megnézni a tűzijátékot.

A Borheteken is várhatóan csúcsforgalom lesz, a Tagore sétányról minden évben több ezren kísérik figyelemmel a füredi mólóról kilőtt tűzijátékot, a 20 perces látványosság előtt a Kisfaludy Színpadon 20.30-tól a Makám ad koncertet.

Teljesen le lesz zárva a Jókai utca Kerek templom alatti szakasza, a Zákonyi utca a Hajóállomás és a Süllő utca között, a Kisfaludy utca, az Écsy utca teljes hosszában, a Gyógy tér, és a Blaha utca Gyógy tér és Csokonai utca közötti szakasza.

A lezárt területeken célforgalmú megközelítés sem engedélyezett (lakó, étterem tulajdonos, ételkiszállítás, szállóvendég, szállodatulajdonos és dolgozó, taxi és kisvonat sem hajthat be a területre), illetve a területet a jelölt időszakban gépkocsival elhagyni sem lehet!

Az alsó városrészben a parkolási forgalom a Huray, a Honvéd és a Süllő utcákon keresztül biztosított, azonban a várható terhelés miatt javasolt, hogy a rendezvényeket gyalogosan vagy a közösségi közlekedés segítségével közelítsék meg az érdeklődők, illetőleg válasszák a városszéli parkolókat.

A helyi járatok augusztus 20-án este speciális bővített menetrend szerint közlekednek, a tűzijáték után 22.33-kor 1-es, 22.53-kor 13-as, 23.13-kor 1-es, 00.13-kor 13-as autóbusz indul a Hajóállomástól. Az 1-es autóbuszok a megszokott Lakótelep – Óváros – Újtelep útvonalon, míg a 13-as járatok az Autóbusz-állomás – Lakótelep – Óváros – Arács útvonalon közlekednek. Taxival a lezárt terület széléig, a Jókai villáig lehet utazni.

További forgalomkorlátozások:
10.15 órától 11.30 óráig a Szent István tér, az Ady utca a Rákóczi utcától, illetve a Kossuth utca elejétől, valamint az Arácsi utca az Öreghegyi utcáig le lesz zárva.

17.00-20.00 között, illetve 23.00-24.00 között a Kisfaludy és Blaha utcákat lezárják a forgalom elöl, a nyári hétvégeken megszokott, korlátozott célforgalmi behajtás engedélyezése mellett. Parkolási célú behajtás 17.00-ig lehetséges, a parkolóhelyeket 20.00-ig lehet elhagyni. (20.00 és 23.00 között a parkolóhelyeket elhagyni sem lehet, a gépjárműforgalom tilos).

A helyközi autóbuszok a lezárások idején terelve közlekednek.

Címlapfotó: csodalatosbalaton.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004