Divat a flaszteren

Divatbemutatót tartott a Blaha Lujza utcában a Katti Zoób Divatház. A 25. évfordulóját ünneplő divatház, kézműves és couture technikákat ötvöző őszi-téli kollekciójának holdfényes divatbemutatóján vendég is volt, a NUBU kortárs divatmárka.

Az izgalmas és nőies kollekció Sonia Delaunay, az 1910-es, 20-as évek kiemelkedő festő- és textilművésze munkásságából merít, így a geometrikus szabásvonalak meghatározó szerepet kaptak a saját tervezésű mintákban.
A Zoób Kati életében több mint harminc éve jelentős és visszatérő szamárminta ezúttal Geraldine Toucourt francia festőművész karakterisztikus szamárfestményeinek megidézésével született újjá.

A Füred TV videója a bemutatón illetve a főpróbán készült.

– Szeretnénk mindenkinek, de még saját magunknak is új utat mutatni az idei produkcióval és azzal a gesztussal, hogy egy másik fontos, a miénknél fiatalabb márkát is meghívunk ennek a jelentős 25-ös számnak az ünneplésére – egyúttal nyitunk arra, hogy valaki más divatüzenete is helyet kapjon nálunk. Füreden már hagyományt teremtettünk ezzel a hat éves múltra visszatekintő eseménysorozattal és a sokféle kulturális üzenettel. A mi új, személyes nyitottságunk az együttműködésre, irány lehetne akár a többi kortárs tervező számára is. Az egymáshoz való közeledésből különleges eklektika születhetne, amely száműzi az elszigetelődés gőgjét, az egyéniségek és az alkotói kézjegyek különbözőségéből pedig jófajta feszültség, szenvedély, hajtóerő keletkezhetne valami egészen újhoz, közöshöz, előremutatóhoz – így Zoób Kati még a bemutató előtt.

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.