Oldal kiválasztása

Nemzetközi környezetszépítő verseny díjátadója lesz Füreden

Szerző: | 2019-09-30.

Jövőre Balatonfüred rendezheti meg az Entente Florale Europe nemzetközi környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségét. A felkérést az ausztriai Haus im Ennstalban a hétvégén rendezett ünnepségen vehette át a város hivatalos delegációja.

A balatonfüredi négyfős delegációt Hári Lenke alpolgármester vezette. A három napos rendezvény során bemutatták a várost és a jövő évi füredi programtervet az Entente testületének, zsűrijének, valamint a díjátadó ünnepségen hivatalosan is átvették a stafétát Haustól, hiszen jövőre Balatonfüred rendezi meg a rangos eseményt.

Balatonfüred hosszú évek óta nagy figyelmet fordít a közterületek karbantartására, a zöldterületek gondozására, a környezetszépítésre. A város többször is megnyerte a Virágos Magyarországért versenyt, amelynek révén részt vehetett az Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) versenyében is, ahol arany minősítést kapott.
Kiemelkedőnek találták a város zöld és virágos területeinek kialakítását, a parkok, fasorok állapotát, gondozottságát, a virágágyakban alkalmazott növények sokféleségét, harmóniáját. Példaértékűnek tartották az épített környezeti értékek megóvását és rekonstrukcióját a reformkori városrészen.

A nemzetközi siker óta mit sem változott a város hozzáállása, évente megrendezik a helyi virágosítási versenyt, annak érdekében, hogy a lakosok portáljai is egyre gondozottabbak legyenek, illetve nagy energiákat fektetnek a parkok és közterületek igényes kialakításába.

[bs-white-space desktop-ws=”32″ tablet-ws=”16″ mobile-ws=”10″][/bs-white-space]

Az 1975-ben indult Entente Florale Europe elnevezésű verseny Európa legrégibb és legsikeresebb környezetszépítő mozgalma, amely tizenkét ország 25 ezer települését, mintegy ötvenmillió embert képes évente elérni. A legjobbak közé csak 24 település kerül be, minden tagországból egy város és egy falu. Magyarország 1990-től, a közép-európai térségből elsőként vett részt az európai versenyben, eddig több arany és Európa-díj minősítést kapott.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Operagála

2024-07-26. 20.00 Gyógy tér

Szólisták koncertje.

Operafüred

2024-07-25. 20.00 Gyógy tér

Gálakoncert.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

füredi átlagnyögdíjas

2024.07.18.

Tegnap teljesen véletlen belebotlottam a Kisfaludyn egy 5 tagú német családba, nagyon érdekelte őket minden, ők is megjegyezték, hogy a…

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart