Oldal kiválasztása

Újabb milliárdok a balatoni strandoknak

Szerző: | 2019-09-30.

Folytatódik a balatoni strandok fejlesztési programja, a harmadik ütemre ötmilliárd forintos hazai forrás áll rendelkezésre. A cél, hogy európai szintű legyen valamennyi balatoni strand és csúszda - jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

Guller Zoltán sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy két éve a fizetős strandok, idén pedig a balatoni szabadstrandok kaphattak támogatást infrastruktúrájuk fejlesztésére.

– Szeretnénk, ha jövő nyárra újabb szintet tudnának lépni a balatoni strandok. A további fejlesztések érdekében az MTÜ egy hónapon belül valamennyi fizetős és szabad balatoni strand számára újabb pályázatot ír ki alapvetően infrastruktúra fejlesztésekre; vizesblokkok, strandlejárók megújulására, füvesítésre, köztéri padokra, világításra, internetkapcsolat biztosítására – fejtette ki az MTI-nek a vezérigazgató, aki hozzátette, az MTÜ ezen felül vállalja, hogy támogatják valamennyi Balatonnál található csúszda teljes körű megújulását.

A turisztikai ügynökség számításai szerint a Balatonnál összesen 85 strand található, ebből 55 fizetős és 30 szabadstrand. A cél, hogy európai szintű legyen valamennyi strand és csúszda – hangsúlyozta. A balatoni csúszdák megújítására az ötmilliárd forintos kereten felül nyílik lehetőség. Még tart a felmérés, hogy mekkora a csúszdák forrásigénye – fűzte hozzá. Mindegy, hogy önkormányzati, vagy magán üzemeltetésű, kisebb javításra, vagy teljes felújításra van szükség, fizetős vagy szabadstrandon található, minden csúszda kaphat támogatást – jelezte a vezérigazgató.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004