Oldal kiválasztása

November végére elkészül a városi könyvtár

Szerző: | 2019-10-01.

Javában zajlik a városi könyvtár felújítása és bővítése. A mintegy 320 millió forintos beruházás a tervek szerint november végére befejeződik, várhatóan jövő év januártól pedig már látogatható lesz a felújított könyvtár.

A 200 millió forintos pályázati valamint a 120 milliós önkormányzati forrásból megvalósuló beruházás során mintegy 220 négyzetméterrel bővítik és egyúttal akadálymentesítik a meglévő épületet. A fejlesztés célja egy újszerű, modern közösségi tér kialakítása. Jelentős infrastrukturális fejlesztések is megvalósulnak, kicserélik a bútorzatot, az új korszerű technika pedig minden korosztály igényét kielégíti majd.

– November végére várhatóan befejeződik az építkezés, utána a használatbavételi hatósági eljárással párhuzamosan tudunk nekiállni a könyvtár berendezésének. A közel nyolcvanezer kötetes könyvtári adatbázis szakszerű visszaköltöztetése nem kis feladat, de úgy gondolom jövő év januárjától már a modern, felújított könyvtárban tudjuk fogadni a látogatóinkat – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Tóth Györgyi, a Lipták Gábor Városi Könyvtár igazgatója.

Az intézmény vezetője hozzátette: egy nyertes pályázat révén jövő év elején a könyvtárhoz tartozó zöld területek is megújulnak, így a korábbinál lényegesen kulturáltabb környezet fogadja majd a könyvtár látogatóit.

Íme, a látványtervek.

Mint arról korábban beszámoltunk, az évi negyvenezer látogatót fogadó könyvtárat a megváltozott igényeket figyelembe véve alakítják át. A bővítés révén jelentősen nő az intézmény területe, így egy világos modern többfunkciós közösségi tér áll majd az olvasók rendelkezésére. Bővül az emeleti rész is, lesznek oktatási, audiovizuális ismeretek tanulására alkalmas helyiségek, a gyermekkönyvtár régi olvasó terme pedig a szabadpolcos könyvtári részhez kapcsolódik. Az udvar egy része a közösség számára is nyitott pihenő kert lesz, amolyan irodalmi teraszként működik majd.

Addig is a Kossuth utca 33-ban működő ideiglenes könyvtár hétfő-kedd-szerda: 8-15-ig, csütörtök: 8-18-ig, péntek pedig 8-12-ig van nyitva.
Az arácsi fiókkönyvtár bővített állománnyal az eddig megszokott rend szerint működik tovább.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart