Oldal kiválasztása

Bollywoodi film is készülhet Balatonfüreden

Szerző: | 2019-10-10.

Az indiai filmkészítés több meghatározó alakja látogatott el Balatonfüredre a fővárosban zajló Indiai Filmhét apropóján. Rabindranath Tagore révén évtizedek óta szoros kulturális kapcsolat van India és Balatonfüred között, ez a jövőben tovább színesedhet.

– Balatonfüred egyedülálló kapcsolat ápol Indiával, Tagore kultusza miatt aktív és élő ez a viszony. Szeretnénk kibővíteni ezt a kulturális kapcsolatot, az Európába látogató indiaiak számára olyan turisztikai csomagot tennénk elérhetővé, amely révén jobban megismerhetnék Közép-Európát és persze azon belül a városunkat is. Talán még az is előfordulhat, hogy itt Balatonfüreden forgassanak Tagore életéről egy filmet, hiszen ennél autentikusabb helyszín nem is kell – mondta a Villa Vitae-ben rendezett sajtótájékoztatón Hári Lenke alpolgármester.

A városba látogató indiai delegációban itt volt Raima Sen, bollywoodi színésznő, Rahul Mittra, filmrendező, Suraj Kumar producer és az Indiai Filmhét kurátora Rahul S Bali.

– Már jártam Balatonfüreden, teljesen elbűvölt a város, egyedi a szépsége és hangulata. Mindenképp szerettem volna megmutatni Magyarország ékszerét a filmes alkotótársaimnak, akik nagy hatással vannak az indiai filmiparra. Látniuk kellett ezt a csodás várost, amelyet 1926-ban, gyógyulásakor Tagore is nagyon megszeretett. Örülnék neki, ha ez a hely visszaköszönne a filmjeinkben. Azon leszek, hogy a következő filmfesztiválunk nyitó vetítése itt legyen Balatonfüreden – mondta Rahul S Bali.

  • Képgaléria

Mint arról korábban beszámoltunk Balatonfüred városa volt idén a díszvendége a fővárosban rendezett 5. Indiai Filmhétnek. A bollywoodi sikerfilmekből, művészfilmekből és díjnyertes alkotásokból válogató sorozat ünnepélyes megnyitóján a Nobel-díjas költőt, Rabindranath Tagore-t bemutató filmet vetítették le.

A hindu költő 1924-től haláláig, 1941-ig tartó életszakaszát bemutató alkotás egyik szereplője Raima Sen úgy fogalmazott: Tagore földjéről származom, ezért nekem nagyon különleges, hogy itt lehetek, ahol gyógyíttatta magát a költő. Tagore fontos az indiaiak számára, a dalain, versein nőnek fel generációk, a művészete az iskolai tananyag része – így a színésznő.

A delegáció felkereste Tagore szobrát a sétányon, ahol egy-egy sárga rózsával tisztelegtek a költő emléke előtt.

A fesztivál nyitófilmjét, a Thinking of him című, 2018-ban készült alkotást, amely Tagore életét mutatja be, október 14-én, hétfőn, 18 órakor a Kisfaludy Galériában is levetítik. Az eredeti nyelven, magyar felirattal látható film bemutatóján jelen lesz az alkotás producere.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004