Oldal kiválasztása

A városért dolgozunk

Szerző: | 2019-10-14.

Az önkormányzati szavazás alapján dr. Bóka István (Fidesz-KDNP) vezeti az elkövetkező öt évben polgármesterként a várost. Az ötödik ciklusát kezdő városvezetőt kérdeztük.

– Köszönöm a választópolgároknak a bizalmat. Nagyon bízom benne, hogy a képviselő-testülettel az elkövetkező öt évben sikeres munkát tudunk végezni – így Bóka István. Megújított csapattal vágtunk neki a kampánynak, tehetséges fiatalok kerültek a testületbe, akik, úgy vélem, hosszútávon meghatározhatják a város jövőjét. Nyitottak vagyunk az együttműködésre a kompenzációs listán bejutott képviselőkkel is. Nagyjából ugyanolyan szerkezetű testülete lesz a városnak, mint eddig, nagyon bízom abban, hogy nem a pártállás határozza majd meg az egyes döntéseket, hanem a város jól felfogott érdeke.

Számít arra, hogy az elkövetkező időszakban átalakítják az önkormányzati rendszert?

– A költségvetést a parlament már elfogadta, ebben nem lesz változás. Bízom benne, hogy nem tervezi a parlament az önkormányzatiság átalakítását, hiszen ez a magyar demokrácia egyik legkomolyabb eleme. Itt a városban sok folyamatban lévő pályázatunk van, amiket igyekszünk majd jól menedzselni, ráadásul 2021-től új uniós ciklus következik, amely szintén jelentős forrásokat jelenthet Balatonfürednek.

Balatonfüreden az országos és a megyei választási részvételi arányhoz képest is kevesebben mentek el szavazni.

– Öt évvel ezelőtt is így történt, sőt, ezúttal kicsit magasabb volt a részvételi arány. Egyértelmű, az egyetlen polgármester jelölt indítása nem tudta felfokozni a hangulatot, elképzelhető, sokan lefutottnak tekintették a választást. Nem volt szerencsés helyzet, hogy egyedül kellett indulnom a polgármesterségért, azt lett volna jó, ha több jelölt van, mert akkor tudom lemérni a magam munkáját.

– 843 érvénytelen szavazat érkezett Önre. Minek tulajdonítja ezt?

– Nyilvánvaló, mindenki amortizálódik, idővel kopik az ember – az ötödik ciklusomat kezdem polgármesterként. Ezzel együtt többen jelezték, hogy érintetlenül dobták be az ívet, mert azt gondolták egyetlen jelöltnél nem kell beikszelni a nevet. Így, az érvénytelen szavazatokat nem tekintem szignifikánsnak. Annak viszont szerintem van jelzésértéke, hogy 60-40 százalék arányban megnyertük az egyéni választókörzeteket. Vélelmezem, hogy egy választási szituációban körülbelül ilyen, 2/3-ad 1/3-ad arányt tudtam volna elérni polgármesterként.

[bs-white-space]

Az új képviselő-testület összetétele itt olvasható.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004