Oldal kiválasztása

Harminc éve szabadon

Szerző: | 2019-10-16.

Balatonfüreden is megünneplik a rendszerváltozás harmincéves évfordulóját. A rendszerváltoztatás örömét és felszabadultságát, a szabadság és függetlenség visszaszerzésének eufóriáját könnyűzenei koncertekkel, táncházzal idézik meg október 18-19-én, olyan programokkal, amelyek erősítik a közösségi együvé tartozást.

Ami 1989-ben történt, az a második világháború után a szovjet érdekszférába kényszerített közép- és kelet-európai népek majdnem félévszázados szabadságküzdelmeinek beteljesedése volt. 1989 a kommunizmus bukását, a Szovjetunió meghátrálását, az Európát megosztó vasfüggöny és a Berlini Fal lerombolását eredményezte.  Európa újraegyesítését a közép- és kelet-európai népek szabadságvágya, demokratikus elkötelezettsége és kitartása kényszerítette ki.

A „30 éve szabadon” Emlékbizottság támogatásával Balatonfüreden fellép a város koncert fúvószenekara, koncertet ad zenekarával az ország egyik legjobb szájharmonikása, Ferenczi György, aki a blues és funk ritmusokat magától értetődő természetességgel hozza össze Petőfi verseivel vagy akár a kalotaszegi hajnali népdalokkal. A Rackajam révén itt lesz tehát Jimi Hendrix, a költő zseni, sőt még a népdalokba bújt szomorkás magyar néplélek is.

Színpadra lép majd a hazai világzene egyik legizgalmasabb zenekara. Kelet-európai és balkáni kultúrákból (magyar, cigány, román, szerb, bolgár) kiemelt népzenei elemek keverednek az együttes sajátos ritmusvilágával. Besh o droM koncert, hogy a zene elvigye a hangulatot.

A koncertek után lesz táncház illetve máglyagyújtás közös énekkel.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Operagála

2024-07-26. 20.00 Gyógy tér

Szólisták koncertje.

Operafüred

2024-07-25. 20.00 Gyógy tér

Gálakoncert.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

füredi átlagnyögdíjas

2024.07.18.

Tegnap teljesen véletlen belebotlottam a Kisfaludyn egy 5 tagú német családba, nagyon érdekelte őket minden, ők is megjegyezték, hogy a…

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart