Oldal kiválasztása

Újra ingyenes a parkolás

Szerző: | 2019-10-25.

November 1-től újra ingyenes a városban a parkolás, az automaták már nem működnek, jövő év március közepéig nem kell fizetni az autósoknak. A 71-es főút alatti területen néhány parkolóban azonban a szokásoknak megfelelően marad a fizetős parkolás.

A Honvéd utcai és a Borsos Miklós úti fizetőparkolók novembertől csak 9.00-17.00 óra között működnek, a Zákonyi utcai mélygarázs illetve a Kisfaludy utcai parkolók viszont változatlanul non-stop díjkötelesek. A parkolási díjak itt nem változnak.

A többi fizetőparkoló, a Huray-, Csokonai-, Zsigmond-, Park-, Táncsics -, Erkel -, Szabadság -, és Séta utcákban jövő év március közepéig díjmentesek.

A felső-városrészben változatlan marad a fizetőparkolás rendje. Itt csak az önkormányzati hivatal parkolójában, a zeneiskola melletti zöldterületi parkolóban illetve a mélygarázsban kell fizetni a parkolásért. Előbbi két helyen lakossági bérlettel egy órát ingyen lehet parkolni.

– A Szabadság utcában burkolatfelújítás kezdődik, ezért a parkolót az építés idejére lezárjuk. Hat régi parkoló automatát is lecserélünk. Idén jelentősen nőtt a bankkártyával való fizetés és egyre népszerűbb a mobiltelefonos parkolási díj kiegyenlítés is – tudtuk meg Szeles Ákostól, a Probio Zrt. munkatársától, aki hangsúlyozta: a buszállomás illetve vasúti pályaudvar közvetlen környezetében kialakított, több mint száz férőhelyes P+R parkoló használata egész évben ingyenes, ezért a nyári szezonban is érdemes igénybe venni, hiszen még gyalog is könnyen elérhető innen a part.

A parkolási rendszer működtetésével, a díjak kiszabásával továbbra is kettős a szándék: a település leglátogatottabb részének forgalom szabályozása illetve a reformkori városrész védelme.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart