Újra ingyenes a parkolás

November 1-től újra ingyenes a városban a parkolás, az automaták már nem működnek, jövő év március közepéig nem kell fizetni az autósoknak. A 71-es főút alatti területen néhány parkolóban azonban a szokásoknak megfelelően marad a fizetős parkolás.

A Honvéd utcai és a Borsos Miklós úti fizetőparkolók novembertől csak 9.00-17.00 óra között működnek, a Zákonyi utcai mélygarázs illetve a Kisfaludy utcai parkolók viszont változatlanul non-stop díjkötelesek. A parkolási díjak itt nem változnak.

A többi fizetőparkoló, a Huray-, Csokonai-, Zsigmond-, Park-, Táncsics -, Erkel -, Szabadság -, és Séta utcákban jövő év március közepéig díjmentesek.

A felső-városrészben változatlan marad a fizetőparkolás rendje. Itt csak az önkormányzati hivatal parkolójában, a zeneiskola melletti zöldterületi parkolóban illetve a mélygarázsban kell fizetni a parkolásért. Előbbi két helyen lakossági bérlettel egy órát ingyen lehet parkolni.

– A Szabadság utcában burkolatfelújítás kezdődik, ezért a parkolót az építés idejére lezárjuk. Hat régi parkoló automatát is lecserélünk. Idén jelentősen nőtt a bankkártyával való fizetés és egyre népszerűbb a mobiltelefonos parkolási díj kiegyenlítés is – tudtuk meg Szeles Ákostól, a Probio Zrt. munkatársától, aki hangsúlyozta: a buszállomás illetve vasúti pályaudvar közvetlen környezetében kialakított, több mint száz férőhelyes P+R parkoló használata egész évben ingyenes, ezért a nyári szezonban is érdemes igénybe venni, hiszen még gyalog is könnyen elérhető innen a part.

A parkolási rendszer működtetésével, a díjak kiszabásával továbbra is kettős a szándék: a település leglátogatottabb részének forgalom szabályozása illetve a reformkori városrész védelme.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.