Oldal kiválasztása

Megtartotta alakuló ülését a képviselő-testület

Szerző: | 2019-10-30.

Megtartotta alakuló ülését a város új képviselő-testülete. A polgármester mellett 11 képviselő dolgozik a városért, közülük nyolcan egyéni jelöltként, míg hárman a kompenzációs listákról jutottak be az ötéves mandátumot kapó testületbe.

A hivatalos választási eredmények alapján a város polgármestere dr. Bóka István (Fidesz-KDNP).
A megválasztott testületben a Fidesz hét, a DK-MSZP-LMP három képviselőt ad, egy képviselő pedig függetlenként jutott a testületbe.

Az ünnepélyes eskütétel után Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője gratulált a megválasztott testület tagjainak, hangsúlyozta: a város stabil gazdálkodás mellett az ország egyik vonzó idegenforgalmi központja lett, ahol egyre többen szeretnének letelepedni.

– Jó lehetőségek előtt áll Balatonfüred. Együttműködő, békésen dolgozó testület végezte eddig a munkáját a városban, bízom benne, hogy ez folytatódik a következő öt évben is. Nagy büszkeség számomra, hogy a város országgyűlési képviselője lehetek, a továbbiakban is minden erőmmel támogatni fogom a település fejlődését – mondta Kontrát Károly.

Az ötödik ciklusát kezdő városvezető, Bóka István köszöntőjében kiemelte: a város lakói a választási kampányban felvázolt balatonfüredi jövőképre szavaztak, a fejlesztések megvalósításáért a képviselőkkel közösen dolgozik majd.

– Izgalmas időszak elé nézünk. Jelenleg közel ötven pályázati projekt fut a városban, ezeket be kell fejeznünk. Készülnünk kell a következő uniós fejlesztési ciklusra is, nem mindegy miként szerepelünk majd, és csatlakozni kell a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa projekthez, hiszen több fejlesztés illetve program valósítható meg általa – fogalmazott Bóka István, aki hangsúlyozta: továbbra is szeretne együttműködni a füredi közösségekkel és jó kapcsolatot ápolni a kormánnyal.

Az ünnepélyes alakuló ülés végén Oberfrank Pál színművész, József Attila A Dunánál című versét szavalta el.

Íme, az új képviselő-testület.
Egyéniben mandátumot szerzett képviselők:
Molnár Judit (Fidesz-KDNP)
Pálffy Károlyné (Független)
Rojtos Norbert (Fidesz-KDNP)
Illés Hajnalka (Fidesz-KDNP)
Böröcz István (Fidesz-KDNP)
Gáspár Ákos (Fidesz-KDNP)
Holczer András (Fidesz-KDNP)
Hári Lenke (Fidesz-KDNP)

Kompenzációs listán bejutott képviselők:
dr. Hajba Csaba Zsolt (DK-MSZP-LMP)
Nagy Jenő (DK-MSZP-LMP)
Takács Miklós (DK-MSZP-LMP)

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004