Füred Gastro – Fesztivál a parton

Kiváló balatoni éttermek és a legjobb újgenerációs Balaton-felvidéki pincészetek kínálatával, estig tartó koncertekkel újra Füred Gastro. A Vitorlás téren, november 9-10-én rendezik meg a város gasztronómiai fesztiválját, amely ezúttal a Szent Márton-napi kulináris hagyományokhoz illeszkedik.

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület, a Pannon Gasztronómiai Akadémia, a Rizling Generáció, a MOL Nagyon Balaton valamint a város önkormányzata jegyezte Füred Gastro ezúttal is arra vállalkozik, hogy egy kis nyüzsgést hozzon az álmoskás novemberbe.

Második alkalommal rendezik meg Balatonfüred tematikus gasztronómiai fesztiválját, melynek fókuszában idén a Szent Márton-napi libahagyomány megidézése, a liba- és libabelsőségekből készülő ételek állnak.
A kétnapos fesztiválon közreműködő séfek célja, hogy bemutassák a liba felhasználásának sokszínűségét, népszerűsítsék a fogyasztását, hiszen a liba a magyar gasztronómia egyik fő alapanyaga, amely 2012-től hungaricum.

  • Képgaléria

A balatoni régió fiatal borászait tömörítő Rizling Generáció Egyesület ajánlásával kiválasztott borok is a Szent Márton-nap sajátos magyar gasztronómiai hagyományát, az újbor első kóstolását kínálják az ínyenceknek a kreatív liba-ételek mellé.

A kulináris élvezetek mellett látványosságokban sincs hiány: a fesztivál látványkonyha-színpadán három balatonfüredi étterem főzi-süti a liba-különlegességeket, miközben a Vitorlás tér nagyszínpadán egymást váltják a hazai és nemzetközi zenei produkciók.

Részletes program.

A Vitorlás téren a régió legjobb éttermeinek kínálatából lehet válogatni, itt van A Konyhám/Balatonfenyves, Balaton Borgaléria/Balatonfüred, Bistro, Sparhelt/Balatonfüred, Déli Part BBQ/Siófok, Gusto13 Bistro&Delicate/Veszprém, Hableány Bisztró/Badacsonytomaj, Karolina Kávéház/Balatonfüred, Kistücsök Étterem/ Balatonszemes, Neked Főztem/Balatonfüred, Zánka, Oliva Étterem/Veszprém, Péklány Kézműves Pékség/Balatonfüred, Pörc Bisztró és Delikát/Balatonkenese, Söptei Étterem/ Csopak, Szent Donát Borkúria/ Csopak, Vitorlás Étterem/Balatonfüred.

Szombati jegy: 3500 Ft/fő, balatonfüredi állandó lakcímmel rendelkezőknek 2500 Ft/fő
Vasárnapi jegy: 3000 Ft/fő, balatonfüredi állandó lakcímmel rendelkezőknek 2500 Ft/fő
2 napos bérlet: 5500 Ft/fő
A jegyárakból 1500 forint lefogyasztható.

Balatonfürediek a kedvezményes jegyeiket a helyszínen vagy előzetesen a Tourinform irodában, illetve a Vaszary Galériában vásárolhatják meg.

Részletes információk és jegyvásárlás a Gastro Füred honlapján.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.