Oldal kiválasztása

Megújult a balatonfüredi Lipták Gábor Városi Könyvtár

 

A Széchenyi 2020 program keretében Balatonfüred Város Önkormányzata sikeresen pályázott és nyert el az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése által társfinanszírozott 39,8 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást. „A könyvtárral a tudásért – megújult épületben, korszerű technikával Balatonfüreden” című EFOP-4.1.8-16-2017-00140 azonosító számú projekt egy régóta várt fejlesztés a városban. A fejlesztés során 118,5 m2 épületbővítéssel minden korosztály igényét kielégítő tanulást biztosító korszerű épületrész építése és info-kommunikációs technológiai eszközök beszerzése valósult meg a Lipták Gábor Városi Könyvtárban. A teljes beruházás összegéhez Balatonfüred Város Önkormányzata 69 662 912 forint saját forrással járult hozzá.

A Lipták Gábor Városi Könyvtár fejlesztése szorosan illeszkedik az EU Bizottsága által jóváhagyott Magyarország Partnerségi Megállapodásában foglaltakhoz, az egész életen át tartó tanulás szorgalmazásához. Az infrastrukturális fejlesztés során egy 118,5 m2-es épületbővítés valósult meg, amely megfelelő helyszínt biztosít minden korosztály számára az informális (kötetlen) és a nem formális (tanfolyam-rendszerű) tanulás számára.

Az új épületrész lehetőséget ad arra, hogy jelentősen nőjön az oktatásba bevont felnőttek száma. Évente több mint háromszáz fő részére kínál a könyvtár változatos programokat, pl. számítógép-használat, könyvtárhasználati ismeretek, digitális eszközök használata, családfakutatás, katalógus használat.

A projekt keretében kialakításra kerülő kreatív foglalkoztató, oktatási, audiovizuális ismeretek tanulására alkalmas helyiségekbe korszerű könyvtári info-kommunikációs technológiai eszközöket szereztek be bruttó 15,3 millió forint értékben. A beruházásnak köszönhetően a Lipták Gábor Könyvtár az oktatáshoz szükséges 15 db számítógépet, a rendezvények lebonyolításához szükséges technikai berendezéséket, a fogyatékkal élők segítésére digitális eszközöket vásárolt.

A fejlesztés eredményeként a könyvtári munkaállomások is megújulnak. Az európai uniós támogatás segítségével a modern épületben, a modern felszerelésekkel és programokkal a város lakói és Balatonfüred vonzáskörzetében élők számára hosszú távon biztosítani tudja Balatonfüred Város Önkormányzata az egész életen át tartó informális és nem formális úton történő ismeretek megszerzésének lehetőségét.

Az EFOP-4.1.8-16-2017-00140 azonosítószámú „A könyvtárral a tudásért – megújult épületben, korszerű technikával Balatonfüreden” című pályázat zárásának dátuma: 2019.11.20

További információ kérhető:
Csorba Kata sajtóreferens, csorbakata@furedtv.hu 30/216 1768

Képgaléria:

Átadás:

 

 

Megosztás

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004