Műjégpálya Füreden

Megnyílt Balatonfüred új műjégpályája. A Zákonyi-parkban kialakított, 900 négyzetméteres jégfelületen egyszerre több, mint kétszázan tudnak korcsolyázni.

December közepén megnyílt a régóta várt városi műjégpálya. A tíz centiméter vastag jégrétegű, kivilágított jégpályán lesz zene, a parkban lévő szolgáltatók pedig forralt bort, meleg italokat kínálnak a látogatóknak.

A pálya jégminősége kitűnő, ám három óránként egyórás karbantartást végeznek rajta annak érdekében, hogy mindig tükörsima felületen lehessen korcsolyázni.
Ennek megfelelően a pályán minden nap 9-12, 13-16 illetve 17-20 óra között lehet korcsolyázni.

A fedetlen pályának az eső nem árt, viszont 10 fok felett a jég már károsodik, ezért a pálya működése részben függ az időjárástól. A műjégpálya +10 fokos hőmérséklet felett nem üzemel.

Az önkormányzat beruházásában létesült, 220 fő befogadására alkalmas szezonális műjégpálya a Zákonyi-park igényes környezetében áll, – felszín alatti parkolóval, korcsolya bérlő standdal várja a szórakozni, sportolni, vagy csak nézelődni vágyókat.

A tervek szerint a műjégpálya egészen február 15-ig üzemel majd, naponta 9-20 óra között.

Ezer forintba kerül egy felnőtt belépő, ez két órás használatra szól, a diákok 700 forintért válthatnak jegyet, a füredi lakosok 50 százalékos kedvezménnyel használhatják a pályát, a 14 éven aluli helyi lakosok pedig ingyenesen.
Előzetes egyeztetés után a jégpályát nagyobb csoportok, iskolai osztályok is használhatják, iskolaidőben 25 ezer forintos áron.

További részletek itt.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.