Oldal kiválasztása

Borszakkör indul Füreden

Szerző: | 2020-01-02.

Ha valaki állt már tanácstalanul a boltok boros polcai előtt azon gondolkodva, vajon melyik illik a vacsorához, ha hazaérve csak tippelni tudott, hogy melyik pohárba kell tölteni, vagy csak mindig is szerette volna tudni, hogyan kell bort kóstolni, akkor biztosan el tudja képzelni, miről is szól majd a Füredi Borszakkör a Zelnában.

A Zelna Borbár és Vinotéka idén nyáron nyitott a Zákonyi Ferenc utca megújuló részén. A Zelna Borászat első, saját borbárjában kap helyet a Füredi Borszakkör, ahol nem csak fogyaszthatjuk a jobbnál-jobb tételeket, de hasznos tudást is szerezhetünk róluk.

A szakköri foglalkozásokkal egy olyan kóstolósorozat indul, ahol nemcsak dűlőkről, évjáratokról vagy a borvidék jellegzetességeiről esik szó, hanem egészen az alapokig áshatunk. A cél, hogy jó hangulatban sok érdekes információt, a mindennapokban is hasznosítható tudást szerezzünk, a szakmai kliséket messzire kerülve.

Borokat kóstolhatunk – alkalmanként legalább hatot –, de úgy, hogy közben részletesen végigvesszük, mire érdemes figyelni kóstoláskor, hogyan lehet könnyedén elemezni egy bort, mikor milyen pohárból jó kóstolni, hogy tudjuk megkülönböztetni a fajtákat vagy épp hogyan készül a pezsgő.

Februárban és márciusban, összesen négy alkalommal lesz Borszakkör, ahol 2-3 órában egy-egy érdekes témát járhatunk körbe.

Időpontok és témák:
2020.02.12. – Kóstolj bele!
2020.02.26. – Ismerem a fajtád
2020.03.11. – Balaton – ahol a rizling az úr
2020.03.25. – Hadd pukkanjon!

A borszakköri alkalmakra külön-külön is vehetünk jegyet, de bérlet is váltható. Bővebb információ a borbár oldalán vagy emailben, a borbar@zelna.hu e-mail címen.

(X)

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart