Oldal kiválasztása

Évadnyitó borral és koncertekkel

Szerző: | 2020-01-06.

Egész hétvégére programokat kínáló, évadnyitó borünnep lesz idén a Vince-napok. Partra kitelepülő borászok, vakkóstolás és mesterkurzus Fiath Attila nemzetközi borakadémistával, koncertek és az elmaradhatatlan vesszőáldás.

Máris elkezdődik az idei programdömping a városban, az alaphangot a január 17-18. között rendezendő Vince-nap adja meg.

A rendezvény szervezői – Balatonfüredi Turisztikai Egyesület, a Balatonfüred-Szőlős Hegyközség, és a Rizling Generáció – ezúttal is arra törekszenek, hogy a hagyományos szakmai előadások mellett népszerűsítsék is a borkultúrát. Könnyed, érdekes borászati programokkal készülnek, de lesz koncert, a gyerekeknek külön játszóház, és persze a tavaly már nagy sikert aratott parti kitelepülés sem marad el.

A helyi borászok három napon át kínálják majd nedűiket a sétányon, a Kisfaludy Színpad mellett felállított faházakban.

A szezonnyitónak szánt Vince-napi programok január 17-én, pénteken kezdődnek: zenés borestet tart a Borra-Való zenekar, Domián Emese sommelier közreműködésével pedig a borkóstolás mellett arra is megkaphatjuk a választ, hogy van-e létjogosultsága a fahordós érlelésnek a Balatonnál?

Másnap a BalatonBor origó kóstolóval kezdődik a késő estig tartó programsorozat. Itt választják ki azokat a borokat, amelyek jó eséllyel pályázhatnak az ország egyetlen regionális bor brand-jéhez, a Balaton Borok közé. Fiath Attila nemzetközi borakadémikus celebrálja majd a vakkóstolást.

Délután a szakmai előadások után Vince-vessző szentelés lesz a Rizling Generációval, majd koncertet ad a legvirtuózabb magyar boogie woogie zongorista, Dániel Balázs a triójával, akikhez Pleszkán Écska énekesnő is csatlakozik. Fergeteges buli ígérkezik.

A nyitott borkóstolón várhatóan több mint 20 kiállító borászat nedűiből lehet majd poharazni, de lesz mesterkurzus is, hogy a kellő ideológiát is megkapjuk a borfogyasztáshoz. A napot a Balaton-felvidék legjobb rhytm & blues zenekaraként számon tartott Bluesberry Band koncertje zárja.
Vasárnap pedig a parton felállított borházakban lehet folytatni a borkóstolást.

Részletes program itt.

A néphagyomány szerint Vince napján sok bort kell inni, hogy bőséges legyen a termés. A gazdák a szőlészek védőszentjének napjából jósolták meg, hogy milyen lesz az időjárás a közelgő tavasz során, és az év további részében: szép, napos idő esetén jó, ellenkező esetben rossz bor várható.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004