Oldal kiválasztása

Elkezdték az új vitorláskikötő építését

Szerző: | 2020-01-28.

A decemberben lezajlott szerződéskötés és a terület birtokba adása után a régi kikötő bontási munkálatainak megkezdésével elindult az új vitorláskikötő építése.

Megkezdődtek az építési munkálatok a Füred kemping területén, ahol másfél hektáros területen új turisztikai megállópontot létesítenek. A munka a meglévő stégek fa járófelületeinek bontásával, a vasszerkezetek kiemelésével, valamint a cölöpök kihúzásával indult. A jelenlegi kikötőmedence megtisztítása előreláthatóan egy hetet vesz igénybe. Ezt követően kezdik meg az új kőmóló és kikötőmedence létesítését.

A kivitelezést uniós forrás biztosítja, a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a Kajak-kenu szövetséggel közös konzorciumot hozott létre az önkormányzat. A közel  kétmilliárd forint értékű beruházás hozzájárul a turisztikai szezon meghosszabbításához és a vendégszám növekedéséhez. A balatonfüredi megállópont fejlesztés keretében egy 142 hajó fogadására alkalmas kikötői fejlesztés valósul meg. A kemping területén helyet kapó kikötő olyan sport- és szabadidős turisztikai létesítmény lesz, amely magas színvonalú sportesemények, rendezvények lebonyolítására is alkalmas.

A Magyar Vitorlás Szövetség pályázata révén túrahajók, gyerekek oktatására alkalmas eszközök is rendelkezésre állnak majd, hiszen az a cél, hogy a vízisportok kedvelői illetve a balatoni túrán résztvevő, vitorlással vagy akár kenuval érkező, aktív turisták is igénybe vehessék a szolgáltatásokat, mert jelenleg alig van a városban ilyen jelleggel bérelhető szabad kikötőhely.

Az új kikötő a kemping már eddig is működő kis kikötője helyén, annak férőhelyei bővítésével épül, így a kemping változatlan kapacitással továbbra is fogadja a vendégeket.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004