Oldal kiválasztása

Legyen elérhetőbb a Balaton-part – Turisztikai évadnyitó

Szerző: | 2020-02-19.

A zöldterületek, parkok növelése, a Balaton partszakaszának minél szélesebb elérése, konferencia központ építése és egy új sportcsarnok létesítése – ezek a legfontosabb városi törekvések, mondta Bóka István polgármester a helyi turisztikai egyesület évadnyitóján. Az elő-, és utószezon illetve a hétköznapok turisztikai kínálatát tovább kell erősíteni, megtartva a minőségi szolgáltatásokat - hangzott el a rendezvényen, amelyen átadták az év turisztikai vállalkozója díjat, amelyet Márton Sándor, a Bagaméri Fagylaltozó tulajdonosa vehetett át.

Megtartotta hagyományos évadnyitó rendezvényét a helyi turisztikai egyesület. Az összejövetelen Bóka István, polgármester vázolta fel a következő években várható városi fejlesztéseket, a legfontosabb célkitűzéseket. Mint fogalmazott, Balatonfüred azon kevés helyek közé tartozik az országban, ahol lenne létjogosultsága egy nagy konferencia központnak. Elnyert pályázat révén rendelkezik is a város 3 milliárd forint támogatással az egykori Huray utcai piac helyére tervezett konferencia központra, ám csak akkor valósulhat meg a beruházás, ha az így elvesztett parkolóhelyeket tudja pótolni a város.

Napirenden van a várost átszelő 71-es főút közlekedésének újragondolása, a Germering-, a Deák Ferenc-, a Séta utcai és az egykori áruház előtti csomópontok átalakítása.
1,5 milliárd forint támogatás gyűlt össze a Forrás Sport Park fejlesztésére, itt egy nagyobb sportcsarnok építését tervezi a város. A park alatt húzódó 13 hektáros ingatlant már megvásárolta az önkormányzat, az elhanyagolt területet rehabilitálni kell, ide nagy közparkot terveznek.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy növeljük a városban a zöldterületeket, sétányokat, több beruházásunk is ezt szolgálja, hiszen folytatódik az Aranyhíd sétány kiépítése, a Kemping előtt pedig új korzót alakítunk ki. Minél szélesebb szakaszon biztosítani kell a Balaton megközelíthetőségét, ezért is teszünk. A Brázay strand területén 100 méter, a vitorlás szövetség telepén 200 méter új partszakaszt nyitunk meg. Igyekszünk meggyőzni a parti szállásadókat is, hogy tegyék bárki számára elérhetővé a hozzájuk tartozó vízfelületeket – fogalmazott Bóka István.

Elkezdődhet a felső városrész rehabilitációja és az Esterházy-kastély felújítása. Jó esély van arra, hogy az önkormányzat tulajdonában álló Kemping területén négymilliárdos fejlesztési program induljon.

– Vannak még rendezetlen területek a városban, amelyek vállalhatatlanok, sok kritikát kapunk miattuk. Sajnos magántulajdonban lévő ingatlanokról van szó, nehéz így megoldást találni, pedig a városkép szempontjából komoly probléma ez – mondta Bóka István.

Balatonfüred prémium kategóriájú várossá vált, amely igazi minőségi turizmust kínál – hangsúlyozta Cserép László, az önkormányzat művelődési osztályának vezetője, míg Schmidtné Kositzky Anett, a Füredkult igazgatója, kulturális csomag ajánlatokat kínált a rendezvényen jelenlévő turisztikai szolgáltatóknak.
Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke előadásában kiemelte: az elmúlt években lefektetett idegenforgalmi stratégia mentén alakítják a város turisztikai programjait, aminek meg is van az eredménye, hiszen a vendégforgalomban a főváros után a Balaton térség teljesít a legjobban.

– Van még teendőnk. Csökkent a városban eltöltött átlagos tartózkodás ideje, ez most jellemzően három nap, ezen mindenképpen szeretnénk javítani. Négy évszakos programokat, szolgáltatásokat kell tudnunk nyújtani, ezen dolgozunk – fogalmazott a szezonnyitón a turisztikai egyesület elnöke.

A Margaréta Hotelben rendezett évadnyitó eseményen átadták Az év turisztikai vállalkozója Balatonfüreden szakmai díjat is.
Négy jelöltre (Márton Sándor – Bagaméri Fagylaltozó, Papp Zsolt– Papok Borozója, Polyák Georgina – Mindegy jóga, Rádóczy Andrea – Hotel Silverine Resort) lehetett leadni a voksokat interneten illetve a rendezvény helyszínén. A díjat végül a szavazatok alapján Márton Sándor, a Bagaméri fagylaltozó tulajdonosa vehette át. A díjazottal hamarosan interjút közlünk itt a honlapon.

 

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Retro páholy

2024-03-15. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Sikerfilmek slágerei.

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • mozi2024-02-23 15.58AgoraÖrülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból.
  • Rendelet2024-02-22 17.45Agora2018. óta van ilyen rendelet Balatonfüreden, csak senki nem ellenőrzi."A tiltó rendelet az önegyensúlyozó járművekre, az elektromos vagy más gépi
  • Hakimoto2024-02-21 10.24AgoraTisztelt Somogyi úr, miért különbbek a nyugati bejáratnál strandolok a keleti részen strandolóktól. Vagy mindenhol van Wifi vagy sehol sem.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004