A Holdhoz igazítják a Kékszalagot

Az idén az elmúlt évekhez képest hamarabb, július 2-án, csütörtökön rajtol el az 52. Kékszalag Nagydíj. A parton ezúttal is kisebb fesztivál kíséri majd a sporteseményt.

A tavalyi Kékszalagot július közepén, az egy évvel korábbit pedig a hónap végén rendezték meg, idén viszont július legelején rajtol el a várhatóan ezúttal is legalább ötszáz hajós mezőny. A közkedvelt versenynek nincs kötött időpontja, ennek magyarázata nem más, mint hogy a versenyt mindig a holdtöltéhez igazítják, annak érdekében, hogy minél szelesebb, változékony időjárás segítse a vitorlázókat.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) főtitkára az MTI-nek elmondta: bízik benne, hogy a korábbi időpontnak köszönhetően idén egy szélben gazdagabb vetélkedés lehet a tavon, és ez a nevezések számában is meglátszik majd.
Lesz változás a Kékpántlikában is: a gyermekek vitorlásversenyét ezúttal nem a Kékszalag előtt, hanem a verseny után, július 4-én, szombaton rendezik meg. A parton családi nap és különböző programok várják majd az érdeklődőket.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.