Oldal kiválasztása

Örömzene lesz – A rendezvény elmarad!

Szerző: | 2020-03-03.

Ferenczi Györggyel és Oláh Gergővel ad közös jótékonysági koncertet a Füred Dixieland Band. A Tavaszi szél szvinget áraszt című március végi koncerten lesz blues, gospel, szving. A virtuóz zenészt és a népszerű énekest kérdeztük.

Benkó Sándor és Louis Armstrong zenei örökségét tovább vivő Füred Dixieland Band, mint minden évben idén is megtartja hagyományos jótékonysági koncertjét. A korábban Falusi Mariannal, Szulák Andreával, Malek Andreával, Horváth Charlie-val is fellépő zenekar ezúttal is két elismert hazai zenésszel lép színpadra. Igazi meglepetés dalokra lehet számítani.

Ferenczi György blues szájharmonikás, hegedűs, énekes, aki megteremtette saját világzenéjét is, a legvirtuózabb hazai zenészek egyike, megrögzött kísérletező.

– Abba a korba lépünk vissza, amikor a blues és a dixieland még nem váltak el teljesen egymástól, az eredő ugyanaz: New Orleans. Igazi örömzenélés lesz, nagyon szeretem a dixielandet, ráadásul sokat is muzsikáltam ebben a műfajban. Szájharmonikán nem igazán szokták játszani, de engem ez nem zavar. Érzem azt a keresztjátékot, ami a dixieland-ben van a fúvósok között – így Ferenczi György, aki gyerekkorában hegedülni tanult ezért, mint mondja, a szokásostól eltérő a szájharmonikázása.

– Imádom, ahogy Armstrong trombitál, ezért eleve sok van belőle a játékomban. A legfinomabb tempó, legnagyobb erő, okos zenélés, – igazi zúzás, amit művel. Improvizálunk majd a színpadon, a fekete zenészek mindig is ezt csinálták. Ha érzed a műfajt, akkor
be tudsz szállni zenélni. Én kifejezetten keresem az ilyen alkalmakat, mert így nem vesztem el az újításhoz szükséges energiát, nyitott maradok, és meg tudom becsülni a saját zenémet. Öröm lesz együtt muzsikálni Füreden – mondta Ferenczi György.

Oláh Gergő énekes először lép fel a füredi zenekarral, akiket egyszer hallott játszani egy gospel fesztiválon, onnan a kapcsolat. Mint mondja, első látásra olyan közvetlen viszony alakult ki közöttük, hogy nem volt kérdés, elvállalja a felkérést.

– Mindenféle zenére nyitott vagyok, szeretek együtt játszani más műfajú muzsikusokkal, mert sokat lehet tanulni ebből. A dixieland számomra új, még soha nem énekeltem ebben a műfajban, pedig szeretem a stílust. Nem lesz egyszerű feladat, meg kell tanulnom néhány új dalt is, de igyekszem rábírni a zenekart, hogy a saját szerzeményeimből is játszunk párat, persze az estéhez illő hangszerelésben. Szívesen jövök fellépni, főleg mert gyerekeken lehet segíteni, ami mindig szívügyem volt – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Oláh Gergő.

A március 29-ei koncert bevételét a Fogadj örökbe egy óvodát kezdeményezés keretein belül hátrányos helyzetű kisgyermekek támogatására és a balatonfüredi iskolás gyermekek nyári táboroztatására ajánlja fel a zenekar.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Agora

  • aggódó lakótelepiek2024-04-22 11.58AgoraA Köztársaság utcai lakótelep lakói közül nagyon sokan, és nagyon aggódva figyeljük, ami az utolsó ház és a Kéki patak
  • Öreghegyi nyugdijas2024-04-21 19.22AgoraTisztelt Somogyi úr, az öreghegyiek nevében köszönöm a gyors intézkedést!
  • elkeseredett nyugdíjasok2024-04-21 14.46AgoraT. Probio (?) nem tudom, ki a pontos címzett. A Közt. úti lakótelep északi vonulatában, ahol az iskola, óvoda és

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004