Oldal kiválasztása

Újra fizetni kell a parkolásért

Szerző: | 2020-03-09.

Március közepétől ismét fizetni kell a városban a parkolásért. A parkolási díjak, a fizető időszakok és területek valamint a bérletek árai nem változnak, a tavalyi díjak és szabályok érvényesek továbbra is.

Március 15-től október végéig kell majd ebben az évben fizetni a városban a parkolásért. A 71-es főút városi átvezető szakasza alatt üzemelnek a fizetős parkolók, a Blaha Lujza utcában ebben az évben is tilos a megállás.

Parkolási díjat fizetni érmével és mobiltelefonnal is lehet, illetve tovább bővült a bankkártya elfogadó jegyautomaták köre. Idén a Kisfaludy utcai, Zákonyi és Esterházy strandi fizetőparkolók után, már a Zsigmond, Honvéd, Borsos és Huray utcákban is lehet bankkártyával díjat fizetni.

A mobiltelefonon keresztül történő fizetésre továbbra is minden parkolóban van lehetőség.

A 280 férőhelyes Huray utcai parkolóban óránként 200 forintba kerül a parkolás.
A Honvéd-, illetve a Borsos Miklós utcák parkolóiban 300 forint-, míg a kiemelt övezetnek számító Kisfaludy utcában továbbra is 500 forint a parkolási díj, a felső városrészben 170 forintba kerül óránként a parkolás.

Részletes információk itt.

A Kisfaludy strand valamint a kemping előtti kiépített, ingyenes nagy parkolók továbbra is rendelkezésre állnak, ezek a 71-es főútról könnyen megközelíthetőek, és gyalogosan sincsenek messze a frekventált parti résztől.

A füredi lakosok az éves lakossági bérletet 2900 forinttért válthatják meg, idén is gépjárművenként lehet igénybe venni az éves parkolási jogosultságot, azaz akinek több autó van a nevén és nincs semmilyen adótartozása, akár mindegyik autójára kérhet bérletet. A lakossági és mélygarázs bérletek már kaphatók a Probio Zrt. irodájában.

A parkolási rendszer működtetésével, a díjak kiszabásával valamint a különböző zónák kialakításával továbbra is kettős a szándék: a település leglátogatottabb részének forgalom szabályozása illetve a reformkori városrész védelme.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart