Oldal kiválasztása

Nem lesz májusban Giro d’Italia a Balatonnál

Szerző: | 2020-03-13.

Az Európában kialakult súlyos járványügyi helyzet miatt idén májusban nem szervezik meg a Giro d’Italia első három magyarországi szakaszát, a Grande Partenzát. A cél az, hogy egy későbbi időpontban Magyarországról induljon a világhírű kerékpárverseny.

Az elmúlt napokban több egyeztetés is történt a magyar és olasz szervezők között, mindenki egyetértett abban, a verseny nem veszélyeztetheti a magyar emberek biztonságát, egészségét, ezért a Giro d’Italia magyarországi rajtjának szervezőbizottsága úgy döntött: az eredetileg tervezett időpontban a Giro rajtja Magyarországon nem rendezhető meg.
A felek megállapították: mindenkinek az az érdeke hogy egy későbbi időpontban Magyarországról induljon a Giro d’Italia, ennek érdekében mindent megtesznek majd a későbbiekben.

A Giro d’Italiáig ugyan még két hónap van hátra, addig a járvány is elcsendesedhet, de a szervezők a zsúfolt versenynaptár miatt nem halogathatták tovább a döntést, így a magyarországi szakaszokat biztosan nem rendezik meg az eredeti időpontban – derült ki Révész Máriusz kormánybiztos tájékoztatójából.

Mint arról korábban beszámoltunk a világhírű verseny nagy rajtja, a magyarországi Grande Partenza, május 9-én, lett volna Budapesten. A második etap a Dunakanyarban haladva Esztergomon és Pannonhalmán át Győrbe ért volna véget, a harmadik, 197 kilométeres szakasz pedig Veszprém érintésével futott volna be Balatonfüredre illetve a Balaton-felvidékre.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart