Nem lesz májusban Giro d’Italia a Balatonnál

Az Európában kialakult súlyos járványügyi helyzet miatt idén májusban nem szervezik meg a Giro d’Italia első három magyarországi szakaszát, a Grande Partenzát. A cél az, hogy egy későbbi időpontban Magyarországról induljon a világhírű kerékpárverseny.

Az elmúlt napokban több egyeztetés is történt a magyar és olasz szervezők között, mindenki egyetértett abban, a verseny nem veszélyeztetheti a magyar emberek biztonságát, egészségét, ezért a Giro d’Italia magyarországi rajtjának szervezőbizottsága úgy döntött: az eredetileg tervezett időpontban a Giro rajtja Magyarországon nem rendezhető meg.
A felek megállapították: mindenkinek az az érdeke hogy egy későbbi időpontban Magyarországról induljon a Giro d’Italia, ennek érdekében mindent megtesznek majd a későbbiekben.

A Giro d’Italiáig ugyan még két hónap van hátra, addig a járvány is elcsendesedhet, de a szervezők a zsúfolt versenynaptár miatt nem halogathatták tovább a döntést, így a magyarországi szakaszokat biztosan nem rendezik meg az eredeti időpontban – derült ki Révész Máriusz kormánybiztos tájékoztatójából.

Mint arról korábban beszámoltunk a világhírű verseny nagy rajtja, a magyarországi Grande Partenza, május 9-én, lett volna Budapesten. A második etap a Dunakanyarban haladva Esztergomon és Pannonhalmán át Győrbe ért volna véget, a harmadik, 197 kilométeres szakasz pedig Veszprém érintésével futott volna be Balatonfüredre illetve a Balaton-felvidékre.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.