A bölcsődések, óvodások otthon maradtak

Hétfőtől határozatlan időre ügyeleti rendszerben működnek a város óvodái és bölcsődéje. Az ellátást nagyon kevesen veszik igénybe, csak néhány óvodás van az intézményekben, bölcsődében jelenleg egyetlen gyermek sincs.

Hétfőn még heten mentek bölcsődébe Balatonfüreden, ma már viszont a 45 bölcsisből egy sem volt az intézményben. A bölcsőde vezetősége minden szülővel egyeztetett, várhatóan ezen a héten minden érintett megoldja gyermeke otthoni ellátását.
Az intézmény csökkentett létszámmal folyamatosan biztosítja az ügyeleti ellátást a továbbiakban is, emellett rendszeresen egyeztetnek  a szülőkkel – tudtuk meg Tompos Máriától, az intézmény vezetőjétől.

Hasonló a helyzet a város óvodáiban is, a gyerekek néhány kivétellel otthon maradtak. A Tündérkert óvodában például 73 gyerekből hétfőn nyolcan, kedden már csak öten jöttek óvodába, a tagintézménnyel is rendelkező Óvárosi óvodában 126 gyerek közül kedden csupán ketten vették igénybe az ellátást.

Az óvodák, mint ahogy a bölcsőde, továbbra is ügyeleti ellátást biztosítanak, felkészültek arra, hogy igény esetén, külön kis csoportokban tudják ellátni az óvodába érkezőket.

Az önkormányzat továbbra is arra kéri a szülőket, lehetőség szerint a gyerekek maradjanak otthon.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.