Változások a helyi buszközlekedésben

A járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében március 23-tól készpénzmentessé vált a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán, így Balatonfüreden is. Március 25-én, szerdán a tanszüneti menetrend lép érvénybe az országos, a regionális és a helyközi buszjáratokon is.

A Volánbusz Zrt. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. megállapodása alapján az autóbusz-közlekedési társaság valamennyi helyközi illetve helyi járatán elérhetővé válik a készpénzmentes jegyvásárlás.
A mobiljegyvásárlás bevezetésével egyidőben a társaság minden helyi, országos, regionális és távolsági járatán felfüggeszti az első ajtónál történő felszállást, a járművezetőket szalagkordonnal határolják el az utastértől.

Az applikációban megvett elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos jegyekével. A teljes árú jegyek mellett elérhetők az 50 és 90 százalékos kedvezménnyel válthatók is. A hónap végén pedig már bérletvásárlási lehetőséget is kínál az alkalmazás, amely elérhető a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján.

A helyi és helyközi járatokon továbbra is válthatók papíralapú jegyek a szokásos elővételi módokon, de a közlekedési társaság kéri: aki csak teheti elektronikus úton váltsa meg jegyét.

Március 25-től tanszüneti menetrend lép érvénybe az országos, a regionális és a helyközi buszjáratokon.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.