Kijárási korlátozás lépett életbe

Kijárási korlátozás lépett életbe az ország egész területén március 28-tól, szombattól. Csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából lehet elhagyni a lakó és tartózkodási helyeket.

Az élelmiszerboltok, patikák, piacok és drogériák továbbra is nyitva lesznek, de a 65 év felettiek csak 9 és 12 óra között látogathatják ezeket a helyeket – mások viszont ebben az időszakban nem.

Vendéglátó üzletben tartózkodni tilos.

A szabadba azonban ki lehet menni, de a nyilvános helyeken másfél méteres távolságot kell tartani egymástól. Semmiképp ne csoportosuljunk, az emberi érintkezéseket a minimálisra kell csökkenteni.

Nem tilos ugyanakkor a parkokban, utcákon, akár az erdőben kutyát sétáltatni, kirándulni, mint ahogy sportolni is lehet, futni vagy éppen biciklizni.
Csak arról kell lemondanunk, hogy a szabadidős tevékenységeinket többen együtt végezzük. Egyedül vagy az egy háztartásban élő családtagokkal viszont erre van lehetőség, sőt ajánlott a mentálisan állapotunk megőrzése, a stressz legyűrése érdekében.

Továbbra is a legfontosabb kérés: aki teheti maradjon otthon. Csak alapos indok esetén hagyjuk el a lakásunkat. A 65 évesnél idősebbek lakó- illetve tartózkodási helyüket ne hagyják el, mert fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve.

Hogy mi számít alapos indoknak az elolvasható a Magyar Közlönyben megjelent teljes rendeletben itt.

A város összes fontos intézkedése itt olvasható.

A kijárási korlátozás április 11-ig érvényes.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.