Oldal kiválasztása

Lipták Gábor Városi Könyvtár belső tereinek komplex felújítása

2019. december 31.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

 

 

A Széchenyi 2020 program keretében 85 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Balatonfüred Város Önkormányzata, melyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában biztosította.  A „Lipták Gábor Városi Könyvtár belső tereinek komplex felújítása” című TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00066 azonosító számú projekt 117,2 millió forint összköltségű beruházásával a könyvtár 764,74 m2 belső tereinek komplex felújítása valósult meg.

Balatonfüred város történeti adottságaira alapozva kiemelt szerepet szán a művelődés, a kultúra és a sport számára. A magyar irodalmi, képzőművészeti, zenei és tudományos elit kedvelt helye az északi part, ezen belül is Balatonfüred, ami a minőségi programok kialakításának kifejezetten kedvez. A nagyszámú koordinálására kialakított rendszerben a központi szerep Balatonfüred Város Önkormányzaté, egyben fenntartója a jelen projekt beruházási helyszínének is. A település hagyományai, identitástudata és nem utolsó sorban gazdasági szerepe miatt kiemelkedő fontosságú kérdés a kultúra ápolása. A feladat súlyát mind a település mindenkori önkormányzata, mind a civil szervezetek, mind az intézmények, mind a lakosság érzi, és tevőlegesen kíván részt venni a programok szervezésében, lebonyolításában. A városon belül a könyvtár a település egyik kiemelt közösségi helyének számít, ám területe szűkös, leromlott, és eszközhiánnyal küzd.

Balatonfüred Város Önkormányzata a Harmonikus Város, Balatonfüred helyi közösségi fejlesztési stratégiája keretében Balatonfüred Helyi Közösség (HACS)TOP-7.1.1-16-2016-00030 számú, a HACS és a RFP IH között létrejött Együttműködési Megállapodás meghirdetett konstrukcióban elnyert 85 millió forint Európai uniós támogatással és az önkormányzat által vállalt 32,2 millió forint saját forrás biztosításával tudta komplexen felújítani a könyvtár földszinti és emeleti részeit összesen 767,74 m2 területen. A 2019. január és 2020. február közötti időszakban történő felújítás eredményeként a  mai kor igényének megfelelő színvonalú közösségi térek kerüljenek kialakításra,így az épület  hosszú távon képes lesz helyet biztosítani  a helyi közösségeknek, civil szerveződéseknek.

Képgaléria:

 

Megosztás

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004