Megújult a Balatonfüred-Tótvázsony közötti út

A Magyar Falu Program keretében, hazai finanszírozásból újult meg a Balatonfüred-Tótvázsony összekötő út nyolc kilométeres szakasza. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában mintegy 1 milliárd forintból megvalósuló projekt részeként a burkolatfelújításon túl a szakaszon található három hidat is felújították.

A felújított szakasz Balatonfüred lakott területének határától indul és Balatonszőlős belterületén keresztül Tótvázsony településig tart. A három település polgármestere évek óta szorgalmazta az út felújítását.
Kontrát Károly országgyűlési képviselő közbenjárását kérték az ügyben, aki támogatta a kezdeményezést és a Magyar Falu Program keretében javasolta az út felújítását.

Az érintett szakaszon a szakemberek új kiegyenlítő és kopóréteget építettek be, továbbá Balatonszőlős belterületén burkolt padkát, Tótvázsony előtt pedig településkaput alakítottak ki. A forgalombiztonság növelése érdekében az íveket is kiszélesítették, új tartós burkolati jeleket festettek fel és burkolatprizmákat helyeztek ki.

A szakaszon található három híd felújítása során a hidak új szigetelést, szegélyt és korlátokat kaptak, továbbá az úttal párhuzamos időszakos vízfolyás több mint 500 méteres szakaszát is felújították – áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.