Oldal kiválasztása

Balatonfüred önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása

2019. június 30.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

 

 

A Széchenyi 2020 program keretében 9 000 000 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Balatonfüred Város Önkormányzata, melyet a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA című KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01024 azonosító számú projekt megvalósítása során öt település önkormányzata részt vett az országos szintű egységesített önkormányzati elektronikus ügyviteli megoldások bevezetésében, ezzel Balatonfüred székhellyel Balatonszőlős, Dörgicse, Pécsely, Vászoly önkormányzatok sikeresen csatlakoztak  ASP központhoz.

A Balatonfüredi Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban Hivatal) Balatonfüred város székhellyel ellátja Balatonszőlős Község Önkormányzata, Dörgicse Község Önkormányzata, Pécsely Község Önkormányzata és Vászoly Község Önkormányzata működésével, valamint közigazgatási ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatokat. A Hivatal további feladata az önkormányzati döntések végrehajtásának szervezése és ellenőrzése, valamint a jegyző hatáskörébe tartozó közigazgatási ügyek intézése. A Hivatal a minőségi elvárásoknak biztosítására 2008. szeptemberétől ISO 9001 minőségirányítási rendszerszabványt működtet.  A Hivatalban több szervezeti egység látja el a közigazgatási feladatokat, melyek közül speciális feladatokat lát el a Kirendeltség-irányító osztály. A feladatellátással érintett öt településen élők száma: 15684 fő.

Az ASP- csatlakozás projektbe 45 fő köztisztviselő került bevonásra. A csatlakozást követően az alrendszereket valamennyi szervezeti egység munkatársa alkalmazza, beleértve a kirendeltségeket is. A csatlakozást megelőzően az  ASP-ben érintett munkaállomások többsége már korábban megfelelt a minimum követelményeknek, ezért a Hivatalban és, a kirendeltségeken összesen 1 db munkaállomás beszerzésére került sor. Az ASP szakrendszerekben történő munkavégzés színvonala, a hatékony feladatellátás érdekében további 52 db eszköz beszerzése történt. Balatonfüred Város Önkormányzata,az ASP rendszer szakrendszereinek használatához a pályázatban beszerzett eszközökön túl  vállalta a monitorok és szünetmentes áramforrások minőségi cseréjének  beszerzését és üzembe helyezését.

A Széchenyi 2020 keretén belül 9 millió forint vissza nem térítendő uniós forrás biztosított lehetőséget arra, hogy az  ASP csatlakozás eredményeképpen a korábban is korszerű, jó minőségű feladatellátás még magasabb szintre emelésével  Balatonfüred Város Önkormányzata megteremtette a kor kihívásainak megfelelő elektronikus ügyintézés alapjait ezzel biztosítva az érintett lakosság számára a gyorsabb és könnyebb és átláthatóbb hozzáférést a rendszerhez.

 

 

Megosztás

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004