Oldal kiválasztása

Folytatódnak a strandfejlesztések

Szerző: | 2020-04-20.

A koronavírus járvány alatt is folytatódik a balatoni strandok fejlesztési programja. Kormányzati támogatással idén hárommilliárd forintból hatvan strand újul meg a tónál, ezúttal az alapinfrastruktúra-fejlesztésére a cél. Balatonfüreden 150 milliót költenek a strandokra.

Folytatódik a balatoni strandok fejlesztési programja, több mint hatvan strand újul meg idén – jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A strandok fejlesztésére 2017-ben indult átfogó, több lépcsős program. Idén, hazai forrásból, a balatoni fürdők alapinfrastruktúra-fejlesztése a cél, elsősorban a vizesblokkok felújítása illetve a zöldterületek bővítése valósul meg.
A program keretében 150 millió forint jut Balatonfüredre, 80 millióból fejlesztik a Széchenyi strandot, 70 millió forint jut az Esterházy és a Kisfaludy strandra.

Az Esterházy strandon 12 millió forintot költenek a vizesblokkok modernizálására, 17,5 millió forintból felújítják a vízbe vezető lépcsőket és új, egységes tájékoztató táblákat helyeznek ki. A Kisfaludy strandon 33 millió forintból újul meg a fürdő nyugati oldalán lévő vizesblokk és 8 millió forintot költenek új öltöző kabinok kialakítására. A munkálatok hamarosan elkezdődnek.

– Május végére szeretnénk végezni az összes felújítással. Úgy készülünk, hogy június elején, közepén kinyithatjuk a város strandjait. Optimista vagyok, mindenesetre felkészülünk, amint az országos helyzet lehetővé teszi, megfelelő színvonalon tudjuk fogadni majd a vendégeket – válaszolta kérdésünkre Somogyi László, a városi strandokat üzemeltető Probio Zrt. vezérigazgatója.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a napokban úgy fogalmazott: egyfajta óvatos optimizmust mutatnak a belföldi vendégek balatoni foglalásai. Az elmúlt egy hónapban több mint húszezer foglalást regisztráltak, ami persze elmarad a tavalyi év hasonló időszakához képest, de úgy tűnik, a belföldi turisták már készülnek a nyárra.

A turisztikai ügynökség számításai szerint a Balatonnál összesen 85 strand található, ebből 55 fizetős és 30 szabadstrand. A fejlesztési program célja, hogy európai szintű legyen valamennyi tóparti fürdő.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart