Folytatódnak a strandfejlesztések

A koronavírus járvány alatt is folytatódik a balatoni strandok fejlesztési programja. Kormányzati támogatással idén hárommilliárd forintból hatvan strand újul meg a tónál, ezúttal az alapinfrastruktúra-fejlesztésére a cél. Balatonfüreden 150 milliót költenek a strandokra.

Folytatódik a balatoni strandok fejlesztési programja, több mint hatvan strand újul meg idén – jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A strandok fejlesztésére 2017-ben indult átfogó, több lépcsős program. Idén, hazai forrásból, a balatoni fürdők alapinfrastruktúra-fejlesztése a cél, elsősorban a vizesblokkok felújítása illetve a zöldterületek bővítése valósul meg.
A program keretében 150 millió forint jut Balatonfüredre, 80 millióból fejlesztik a Széchenyi strandot, 70 millió forint jut az Esterházy és a Kisfaludy strandra.

Az Esterházy strandon 12 millió forintot költenek a vizesblokkok modernizálására, 17,5 millió forintból felújítják a vízbe vezető lépcsőket és új, egységes tájékoztató táblákat helyeznek ki. A Kisfaludy strandon 33 millió forintból újul meg a fürdő nyugati oldalán lévő vizesblokk és 8 millió forintot költenek új öltöző kabinok kialakítására. A munkálatok hamarosan elkezdődnek.

– Május végére szeretnénk végezni az összes felújítással. Úgy készülünk, hogy június elején, közepén kinyithatjuk a város strandjait. Optimista vagyok, mindenesetre felkészülünk, amint az országos helyzet lehetővé teszi, megfelelő színvonalon tudjuk fogadni majd a vendégeket – válaszolta kérdésünkre Somogyi László, a városi strandokat üzemeltető Probio Zrt. vezérigazgatója.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a napokban úgy fogalmazott: egyfajta óvatos optimizmust mutatnak a belföldi vendégek balatoni foglalásai. Az elmúlt egy hónapban több mint húszezer foglalást regisztráltak, ami persze elmarad a tavalyi év hasonló időszakához képest, de úgy tűnik, a belföldi turisták már készülnek a nyárra.

A turisztikai ügynökség számításai szerint a Balatonnál összesen 85 strand található, ebből 55 fizetős és 30 szabadstrand. A fejlesztési program célja, hogy európai szintű legyen valamennyi tóparti fürdő.

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.